Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To je ale presne to. Ake ine nastavenie by si chcel? Mas mozno na myslis auto mode a natvrdo zamknutu vidlu/tlmic?

Neexistuje nic take, ze si natukas v akej wattovej zone ti ma odomykat alebo zamykat, to je vsetko automatizovane a nezabudaj, ze to neberie do uvahy len watty/zony, ale ono to vnima a vyhodnocuje na akom terene sa nachadzas.

Prílohy:

IMG_0256.jpeg
IMG_0256.jpeg 79.62 KiB thumb_up0thumb_down

29.05.2025 - 17:05:27
00
A nie, nikdy sa mi nestalo, ze v zjazde je system zatvoreny. To je presne to vnimanie terenu. Ono to proste vie, co sa deje.
A teda na uplne najviac dokladnu pracu tak ako bola Sramakmi tato vecicka navrhnuta, je najlepsie mat aj wattmeter a teda praca so zivymi/v tom konkretnom momente udajmi.

A vlastne aj pedal sensor toto vsetko pekne doplna, ten ale napr. nemam.

Prílohy:

IMG_0258.jpeg
IMG_0258.jpeg 168.26 KiB thumb_up0thumb_down

29.05.2025 - 17:08:37
00
So sram stranky…

Pisal som ohladom tohto aj na support, tak uvidim co mi odpisu.

Prílohy:

IMG_8867.jpeg
IMG_8867.jpeg 161.47 KiB thumb_up0thumb_down

29.05.2025 - 17:48:30
00
Nechapem, co je na tom nezrozumitelne a co presne sa pytas 😀
Vsetko to, co je tam napisane je presne to, co ti tu aj my piseme, ale ze uplne vsetko. To vyzltene je len jeden kusok do skladacky.
29.05.2025 - 18:55:01
00
A presne to vyzltene ma zaujima, low effort = Open.
Ale momentalne to tak nie je.

Kazdopadne musim riadne pojazdit.

Ako mate tie zony nastavene vy?

Edit.
Po vcerajsej jazde po korenoch & sutroch, ked som to teraz prepol na auto, tak mi to riadne pridalo na cislach. Necham auto.

mtbmetal s biasom si mal pravdu, preluskal som celu stranku co a ako to robi…. A upravuje to to vsetky 3 mody.

Teraz vecer som sa bol iba povozit okolo baraku a uz mi to nezamklo vidlu pocas zjazdu.
Predtym som dal tlmicu +15psi a kalibroval som system opat.

Prílohy:

IMG_8874.png
IMG_8874.png 63.95 KiB thumb_up0thumb_down

29.05.2025 - 20:02:45
00
Cim viac jazd, tym lepsie data.

Ja to mam takto

Prílohy:

IMG_0259.jpeg
IMG_0259.jpeg 86.87 KiB thumb_up0thumb_down

30.05.2025 - 16:46:48
10
Prva jazda za mnou… super to funguje, len budem to asi musiet doladit. Skusim dat nizsie tlaky nech je to v Open mode makksie a ked tak este Bias na -1.
Pripadne viac pojazdit, lebo mi dalo Low zonu az po 304W.

A na to co tu Tecka riesil vyssie. Aj u mna to pri nepedalovani po rovnej ceste dole kopcom vsetko zamkne.
Ale staci ze su na ceste nejake praskliny ci zaplata a hned to ide do Pedal modu.

Prílohy:

IMG_6215.jpeg
IMG_6215.jpeg 638.68 KiB 17.0687,48.2202 thumb_up0thumb_down

01.06.2025 - 19:42:14
02
Zda sa mi, ze ked som realne pojazdil, tak sa to spamatalo. Bias mam na -1, tlaky mam rovnake ako na obyc vidle (60) a tlmici (135)

Vcera som siel na Sarissky hrad a mal to PR a to som taky nejaky ukaslane chory. Ale vazne, super to prepinalo … asi budeme kamarati :)
Overide mam nastaveny na Open
01.06.2025 - 19:47:07
02
Ja som zacal s tym co mi vypocitala Specialized kalkulacka. Na predoslom Epic Evo som v porovnani s tou kalkulackou fukal vpredu menej a vzadu viac. Ale tam som musel robit kompromis aby sa mi to pri slapani moc nezabaralo. Tu je jeden ten FA a celkovo ta 8ka sa o dost menej zabara pri slapani ako minula generacia.
Skusim minimalne vidlu dat urcite menej. Len si musim prepnut manualny mod nech vidim ako sa realne spravaju jednotlive mody.
Ale co som pocul v rozhovoroch, tak vela jazdcov hovorilo ze im to umoznilo jazdit nizsi tlak opruzeni a naopak nemuseli ist az tak dole s tlakom v pneu.
01.06.2025 - 19:55:16
00
Tecka inak pouzivas niekedy ten manual override?
01.06.2025 - 22:05:11
00
Ano. Po meste. Ked sa iba tak “lezerne” premiestnujem niekam. Schadzania z obrubnikov to moc nedetekuje (zatial), tak to odomkne az po dopade.

Sa mi podarilo odparovat komponenty, som hladal ako nastavim bias bez mobilu, tak som to omylom vyresetoval. Musim znova zamakat po lese, aby si nacitalo zony spravne. Potom na simple jazdu prepnem bias -2. Malo by to tak fungovat, takyto rezim bude ok aj po meste na kofcu.

1. Jazdu v terene som to moc FA neriesil, bol som s kamosmi a devatovali sme.

2. Jazdu som uz iba dupal, a normalne mi bolo divne, ze necvakam pedal/lock manualne.

3. Som uz porovnaval co by som kde ja klikol.
01.06.2025 - 22:44:20
00
Dnes zasvietila cervena na vidlici, presne po mesiaci. 405km/7000vm
Jasne, ze vidla vrci najviac
Bias mam na -2
18.06.2025 - 19:17:08
00
No, uz som s tym par tyzdnov pojazdil a zdielam pocity:
- Mesiac a ani 405km ako pise Tecka mi to urcite nevydrzi. Nemas na tom vela asfaltovych km?
- Jazda s FA je urcite tvrdsia ako bez neho. Velakrat to uplne zamyka v situaciach, ked ja by som to nechal v strednej pozicii (vacsinou v pomalej rychlosti ked slapem utlacenym lesnym chodnickom, ktory je ale trochu hrbolaty)
- Nevnimam velky vplyv Adaptive Dynamics. Pokial nejdem intervaly alebo preteky, tak som skoro stale v zelenej zone. Aj tak to ale zamyka viac ako je pohodle na pohodovu jazdu.
- Mam pocit ze Bias setting ma vplyv len na to, ako rychlo to znova zamkne po odomknuti. Jazdim na 0. Ked som skusal -1, -2 tak som mal pocit ze jediny rozdiel je ze to zostava dlho otvorene, ale citlivost kedy to odomknut sa nemeni.
- Vacsinou prave kvoli tomu mam "Fork lock" disabled. V sedle sa vidla nehne v Pedal mode ani ked idem 400+W takze som s tym v pohode. Nemyslim, ze je velka pravdepobnost ze budem sprintovat po asfalte o umiestnenie na maratone, takze s tym kompromisom dokazem zit. Dalo by sa to riesit dalsim AXS podom, ale stara Reverb je tazka a nova hnusna :D takze najprv zoderiem tu BY Divine co tam mam.

Suma sumarum, je to super na pretekanie a intenzivnu jazdu ale keby som sa chodil len vozit pre radost, tak mi to mozno aj zacne liezt na nervy :D
Dost by podla pomohlo, keby umoznili trochu granularnejsie nastavenia - napr. vypnut Fork Lock len v zelenej zone. Pripadne by to mohlo aj samo podla akcelerometra vediet posudit kedy idem zo sedla a dalo moznost nezamykat vidlu pri jazde v sede.
Verim ze ale s updatmi sa to bude len lepsit.https://www.mtbiker.sk/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=49187
23.06.2025 - 18:55:08
00
lubo_j po precitani Tvojho prispevku som si spomenul na moje prve pocity a skusenosti s prvou generaciou Brainu na FOX tlmicoch a FOX TerraLogic vidlicou :) Takto nejako som vnimal toto odpruzenie, ale bolo to tak 15 rokov dozadu. Nic v zlom, s FA nemam (este) skusenost, ale Tvoje pocity "kopiruju" tie moje :)
23.06.2025 - 19:16:53
00
Tak FA je hlavne na pretekanie a vykonostne jazdenie.

Preto, mam override ako open, aby som mal komfort, ked jazdim v slapkach :)

Na vykonostne jazdenie je to super.

Lubo, jazdil som aj asfalt.
23.06.2025 - 19:48:42
00
keyboard_arrow_up