Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftTecka napísal:
Nepis taketo veci… (mam to vsetko v kosiku a nevaham ho odkliknut). :)

Zaujima ma, ked to manualne locknes ovladanim, tak ako to potom pustis do automatoky?

Ak by si vedel popisat nejake skusenosti oproti obyc vidle/tlmicu. Dik

Tak nevahaj :D ja som nevahal a vazne, nic lepsie som urobit nemohol.
Kedze mam Epic, mal som na nom Brain tlmic aj vidlu. Zniesol som to jednu sezonu. Mne osobne ten system nevyhovuje a robil ten bike tvrdsim nez v skutocnosti je, co som teda zistil az po nasadeni FA. Tiez musim priradit pridavne meno "maslovejsi". Lebo to tak je. A naozaj FA pracuje ako je propagovany. Ziadny balast. Ide to, funguje to. A ked od toho nebudes ale cakat totalne neskutocne vypocty lebo si treba uvedomit, ze to predsalen je akasi umela inteligencia a nie je to ludske oko a nevidi dopredu teren, resp. nema ludske/tvoje osobne skusenosti, tak nie vzdy to pruzenie nastavi ako si ty bol zvyknuty, resp. v takom vzorci ako si to uzamykal a odomykal ty.
Velmi ale kvitujem ze je mozne si nastavit "zaujatost" voci tomu, co bude system viac preferovat- ci bude viac inklinovat k uzamykaniu, "nieco medzi" (tzv. pedal mode) alebo k otvoreniu.
Od zaciatku to mam v auto rezime, manual som ani raz nezvazoval a nemam ani dovod, lebo si proste myslim, ze to jednoducho funguje.
31.03.2025 - 08:34:38
21
No co, uz vysiel ten update? 😜😀
02.04.2025 - 12:40:02
00
Finally RockShox has made the Flight Attendant system also for hardtails. Available with the new update, but you still need the powermeter or a Sram cadence sensor.
https://www.pianetamountainbike.it/tecnica/25741-forcelle-e-accessori/72331-rockshox-flight-attendant-finalmente-anche-per-le-hardtail-arriva-il-nuovo-launch-control
10.04.2025 - 22:51:19
11
Este 32x sa vyspim a zazvoni kurier. :)
11.04.2025 - 07:44:32
02
arrow_leftTecka napísal:
Este 32x sa vyspim a zazvoni kurier. :)

To nejak dlho, nie? :D
11.04.2025 - 08:52:05
00
Trpezlivost ruze prinasa. 🤟🚲
11.04.2025 - 10:01:49
01
Aj tak treba k tomu powermeter alebo snimac kadencie. Nic nerobia poriadne ?
A vysla uz nova patrona Race Day 2.
11.04.2025 - 11:14:22
00
dokaze to spocitat kolko ma vidlica odpracovanych hodin koli servisu?
15.04.2025 - 17:07:06
00
Nie...😀
15.04.2025 - 18:21:52
00
Niekde som videl video kde hovorili, ze ked das dole sedlovku, tak sa system otvori. Skusim to pohladat.
Len sa zamyslam ako vie, ze sedlovka isla fakt dole alebo som iba klikol… ?
15.04.2025 - 18:37:31
00
Zatial nic take nie je.

https://support.rockshox.com/hc/en-us/articles/23594734513307-Can-Flight-Attendant-use-data-from-my-Reverb-AXS-dropper-post

Tie servisne intervaly, to by bolo fajn, keby to mali osetrene. Tie nove Fox produkty, resp. ich appka to ma.
Snad na tom milostivi sram inzinieri pracuju, alebo aspon to maju v backlogu ?
15.04.2025 - 20:33:22
00
neviem nast to video kde to hovorili.
Aj gpt to pozna…

Ak máš na bicykli RockShox Flight Attendant systém a k tomu RockShox Reverb AXS teleskopickú sedlovku, tak sedlovka nepatrí priamo do algoritmu odpruženia, ale je s ním prepojená cez AXS sieť.

Konkrétne to funguje takto:
• Reverb AXS sedlovka má vlastný bezdrôtový ovládač (button) oddelený od systému odpruženia.
• Flight Attendant systém vie rozpoznať, keď znížiš sedlovku dole (teda keď aktivuješ Reverb AXS).
• Keď detekuje, že si dal sedlovku dole, Flight Attendant automaticky prepne odpruženie do plne otvoreného režimu (Open) – teda maximálne mäkké odpruženie pre zjazd.
• To znamená, že keď si pripravený na technický alebo strmý zjazd a dáš sedlovku dole, nemusíš už manuálne riešiť nastavenie odpruženia. Flight Attendant sa o to postará automaticky.
• Keď sa sedlovka vráti hore (keď ju pustíš späť do najvyššej polohy), Flight Attendant sa vráti do svojho bežného automatického režimu a podľa situácie opäť prepína medzi Open/Pedal/Lock.

Dôležité: Sedlovka sama neposiela žiadne “príkazy”, iba informuje Flight Attendant cez AXS sieť, že zmenila polohu.

Stručne:
• Sedlovka je nezávislá jednotka v AXS sieti.
• Flight Attendant si z nej číta info o polohe.
• Keď ide sedlovka dole, odpruženie sa otvorí.
• Keď ide sedlovka hore, odpruženie sa vráti do “inteligentného” režimu.

arrow_leftmtbmetal napísal:
Zatial nic take nie je.

https://support.rockshox.com/hc/en-us/articles/23594734513307-Can-Flight-Attendant-use-data-from-my-Reverb-AXS-dropper-post

Tie servisne intervaly, to by bolo fajn, keby to mali osetrene. Tie nove Fox produkty, resp. ich appka to ma.
Snad na tom milostivi sram inzinieri pracuju, alebo aspon to maju v backlogu ?
17.04.2025 - 23:14:32
00
Pocujte, vie jeden AXS Pod zaroven ovladat aj Flight Attendant aj AXS Reverb? Pocitam s tym, ze pravy AXS pod ovlada prehadzovanie. A myslel som ze lavy AXS pod byva s FA nastaveny tak, ze napr. horne tlacidlo je manual override pre FA a spodne tlacidlo je pre aktivaciu AXS teleskopky. Ale ChatGPT tvrdi nieco ine (vid obrazok).

Ako to teda funguje? Objednal som si Epic 8 Pro, ktory ma FA ale kablovu teleskopku BikeYoke. Menit ju za Reverb len kvoli zbaveniu sa kabla sa mi nechce (okrem toho je o 200g tazsia). Pocital som s tym, ze ked budem mat druhy AXS pod tak mi to umozni robit aj manual override.
Lebo vo viacerych podcastoch som pocul, ze si zvyknu FA nastavovat tak, ze vidlica sa sama nikdy uplne neuzamyka, ze na to pouzivaju len manual override.

Prílohy:

Screenshot 2025-05-22 at 17.34.13.png
Screenshot 2025-05-22 at 17.34.13.png 96.83 KiB thumb_up0thumb_down

22.05.2025 - 17:39:15
00
Je to presne tak ako pises. Pravym ovladas radenie a lavym FA + teleskop. Ovladal som to takto ked som este nemal pedal senzor tak lavym POD som ovladal FA manualne a spodnym teleskop. Pri auto-mode lavym vrchnym tlacidlom na POD zapinas/vypinas override...
22.05.2025 - 17:48:52
00
backyfx a myslis ze je ten manual override potrebny? Jazdim sice aj preteky (maratony), ale zatial sa mi len 1x stalo ze som sprintoval do ciela o poziciu a zaroven bol dojazd na hladkom povrchu.

Tu v tomto podcaste to vysvetlovali tak, ze ked ides po hladkom povrchu a napr. narazis na obrubnik alebo na vytlk, tak vidlica sa nestihne pri tom prvom naraze otvorit. Preto ze vraj vacsina to ma nastavene tak, ze automat zamyka len tlmic a vidlicu maximalne prepne do pedal modu. A ked chcu zamknut aj vidlicu tak to riesia cez manual override.
https://open.spotify.com/episode/65oUPo4IjUJOLnvIUFw5Jw

Ale teda neviem ci to dobre rozumiem ako to funguje.
22.05.2025 - 20:42:21
00
keyboard_arrow_up