stretávacie svetlá sú nato aby svietili, nie nato aby ukazovali obrys auta! logika je v tom že keď vidíš tak znížiš aj riziko stretu s chodcom, alebo so srnkou, zajacom, psom či inou zverou ktorá odmieta nosiť blikačky
ale hej tebe stačí mať blikačku pod zadkom a to auto zatebou kludne može zhasnúť a mať v p*či kde je krajnica a ako vypadá cesta pred ním..
tak ako má mať cyklista blikačku, tak proste auto má mať funkčné a dobre nastavené svetlá! bodka, doví dopo..
Jazdievas casto v noci? Mam svetla nastavene celkom urcite dobre. Pravidelne servisne prehliadky...
Raz som neosvetleneho chodca v tmavom obleceni zbadal doslova na poslednu chvilu. Trafil som ho pravym spatakom. Nastastie to skoncilo dobre. Vystupil som, typek trosku otraseny, ja tiez, napravil som spatak do povodnej polohy a poriadne chodcovi vynadal kolko sa do neho zmestilo.
Ani netusim, ci je to napisane v nejakych smerniciach alebo co, ze chodci ktori chodia medzi dedinami v tme, musia mat zasadne tmave oblecenie a ist v smere jazdy. Hardcore jazdit v noci po takychto cestach.
pracujem v trojzmennej prevádzke takže za tmy jazdím pravidelne 50km aj cez víkendy a sviatky kedy je požehnane nadrbaných lebo medzi dedinami už busy v noci nechodia..
a ani jedného chodca som ešte nedal..
Ty si radšej naštuduj, kade vedie Kameňák. (dobre vieš, že tu nikto takú logiku nemá, snáď...)
No lenze ja som nereagoval na Teba. CraObs zjavne taku logiku ma. On totiz este chodca nesundal, takze ak niekto chodca uz sundal, tak to je zasadne jeho vina ako vodica aj ked mal platnu STK atd., lebo urcite mal problem v nesvietiacich svetlach na aute a mal ich vymenit... Strata casu toto.
mne je jedno koho to je vina, ja tomu celému chcem predísť a spraviť maximum z mojej strany.. a jedným z doležitých vecí ako ho nezraziť a vidieť ho sú svetlá a pozornosť za volantom.. to či on má blikačku je v jeho kompetencií a to ja už neovplyvním..
je to presne ako prednosť v križovatkách na bicykli, mne je jedno že mám prednosť, koli tomu že on mi ju nedá ja nebudem ležať v nemocnici a teda sa snažím premýšlať aj za druhú stranu!
Jazdievas casto v noci? Mam svetla nastavene celkom urcite dobre. Pravidelne servisne prehliadky...
Raz som neosvetleneho chodca v tmavom obleceni zbadal doslova na poslednu chvilu. Trafil som ho pravym spatakom. Nastastie to skoncilo dobre. Vystupil som, typek trosku otraseny, ja tiez, napravil som spatak do povodnej polohy a poriadne chodcovi vynadal kolko sa do neho zmestilo.
Ani netusim, ci je to napisane v nejakych smerniciach alebo co, ze chodci ktori chodia medzi dedinami v tme, musia mat zasadne tmave oblecenie a ist v smere jazdy. Hardcore jazdit v noci po takychto cestach.
no ale to je skor tvoja vina ze si ho nabral, sice by mal byt osvetleny, ale ty mas jazdit podla podmienok, a nie predpokladat ze na ceste nic nie je, poznas ju naspamat tak ides 90 a potom ked sa tam odrazu daco objavi tak to zrazis lebo si s tym nepocital
no ale to je skor tvoja vina ze si ho nabral, sice by mal byt osvetleny, ale ty mas jazdit podla podmienok, a nie predpokladat ze na ceste nic nie je, poznas ju naspamat tak ides 90 a potom ked sa tam odrazu daco objavi tak to zrazis lebo si s tym nepocital
Capulo, dufam, ze nepatris k ludom, ktori budu za kazdu cenu obhajovat neobhajitelne. Lebo podla tejto logiky moze ist cyklista potom aj na dialnicu a za nehodu bude vinnik vzdy motorista, lebo neprisposobil svoju jazdu svetelnym a poveternostnym podmienkam. Cyklista ci chodec si moze robit na ceste co len chce. Moze lezat, chodit v ciernom mundure v hlbokej noci, vinnik bude vzdy len motorista. Mozno niekedy aj bude ale mrtvemu to uz nepomoze.
Дебил на дороге - alebo ako vidno chodca na neosvetlenej ceste. Pritom auto neslo extremne rychlo. http://www.youtube.com/watch?v=YJhg4SMOc9o
Ak viem, ze po dialnici jazdia auta, predsa sa tam nebudem potulovat pesi alebo na bicykli. A uz vobec nie v noci. Rovnako je to aj na cestach medzi dedinami. Je to cesta, po ktorej jazdia auta. Ja ako triezvo uvazujuci clovek toto vezmem do uvahy a podla toho sa zariadim. Ked uz neexistuje ina moznost dostat sa z bodu A do bodu B dopravnym prostriedkom, tak spravim vsetko pre to, aby ma na takejto ceste auto nezrazilo len pre taku blbost, ze som nebol osvetleny. Uplne staci, ze kopec vodicov jazdi ozratych.
ne, ja len pisem ze ak do niecoho co je na ceste (uplne jedno co) naburas bo nestihnes zareagovat ked to zbadas na poslednu chvilu tak si na vine ty. samozrejme mimo pripadov ze ti to vybehne z boku pod kolesa atd, ale nehybny predmet alebo predmet iduci tvojim smerom nemozes nabrat ak jazdis normalne
Keď sa dá nabrať rampa na prázdnej asfaltovej hrádzi, ktorá ti zaručene nevbehla pod kolesá, dokonca ani nešla oproti tebe, tak sa dá nabrať asi naozaj všetko...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale hej tebe stačí mať blikačku pod zadkom a to auto zatebou kludne može zhasnúť a mať v p*či kde je krajnica a ako vypadá cesta pred ním..
tak ako má mať cyklista blikačku, tak proste auto má mať funkčné a dobre nastavené svetlá! bodka, doví dopo..
a ani jedného chodca som ešte nedal..
No lenze ja som nereagoval na Teba.
je to presne ako prednosť v križovatkách na bicykli, mne je jedno že mám prednosť, koli tomu že on mi ju nedá ja nebudem ležať v nemocnici a teda sa snažím premýšlať aj za druhú stranu!
Šťastný to človek...
A vieš prečo?, lebo najazdíš na aute so zameriavačom na prednej kapote.
Capulo, dufam, ze nepatris k ludom, ktori budu za kazdu cenu obhajovat neobhajitelne. Lebo podla tejto logiky moze ist cyklista potom aj na dialnicu a za nehodu bude vinnik vzdy motorista, lebo neprisposobil svoju jazdu svetelnym a poveternostnym podmienkam. Cyklista ci chodec si moze robit na ceste co len chce. Moze lezat, chodit v ciernom mundure v hlbokej noci, vinnik bude vzdy len motorista. Mozno niekedy aj bude ale mrtvemu to uz nepomoze.
Дебил на дороге - alebo ako vidno chodca na neosvetlenej ceste. Pritom auto neslo extremne rychlo.
http://www.youtube.com/watch?v=YJhg4SMOc9o
Ak viem, ze po dialnici jazdia auta, predsa sa tam nebudem potulovat pesi alebo na bicykli. A uz vobec nie v noci. Rovnako je to aj na cestach medzi dedinami. Je to cesta, po ktorej jazdia auta. Ja ako triezvo uvazujuci clovek toto vezmem do uvahy a podla toho sa zariadim. Ked uz neexistuje ina moznost dostat sa z bodu A do bodu B dopravnym prostriedkom, tak spravim vsetko pre to, aby ma na takejto ceste auto nezrazilo len pre taku blbost, ze som nebol osvetleny. Uplne staci, ze kopec vodicov jazdi ozratych.