pekne tam nadavaju na ziletkarov v tej diskusii, precitajte si to. bol by som zvedavi ci ti zavodnici chodia aj sem.
napr:
A to nebudem komentovať svoj zážitok zo Svätého Jura, kde skočila na ceste červená a dve mamičky (kvákajúce) sa vybrali na zelenú cez prechod. pozrem do späťáku a tam asi peletón 30 cyklistov, zjavne neplánujúc zastaviť na červenú a rútiaci sa rovno na mamičky. S vodičom vedľa sme stiahli okienko a mávaním ruky sme naznačovali, nech spomalia. Peletón nás obehol so všetkých strán, arogantne a riskantne prešiel na červenú a zázrakom obišiel mamičky, ktoré ostali vystrašené stáť v strede cesty. Asi traja cyklisti považovali moje gesto za provokatívne, a rukou mne a vodičovi na vedľajšom aute zlomili zrkadlo.
Napísal si veľkú pravdu. Pred pár dňami som išiel kúsok za autoškoláckym autom, nedalo sa predbehnúť.Najprv odbočovalo doľava, potom menilo pruh zľava do prava a nakoniec odbočovalo do prava - zásadne bez bliknutia smerovkou. Čo z takého žiaka vyrastie? Najradšej by som toho inštruktora preplieskal... Avšak sedel som v aute, nie na bicykli.
bože čítam tú diskusiu a toľko rôznych myšlienok na jednom mieste.. Jeden nadáva na cyklistov že zvonia keď jazdia po chodníku a čakajú že im uhne, iný nadáva že nezvonia a nevie o nich. Potom také drísty že nemajú čo robiť na ceste ale ani na chodníku atď. Čistý chaos, ani sa nečudujem že potom je toľko konfliktov. Napr. minule ma chodci ***** na cyklomoste (išli samozrejme v strede mostu) že prečo nezvoním
ja zvonček mám ale načo to používať keď vidíš reakcie? jednému vadí zvonenie,druhému opačne. To ako keby som jazdil autom a trúbil po každom kto sa mi zjaví v ceste aby o mne vedel. Proste keď jazdím niekde kde nemám čo robiť dávam fest pozor.. Tak ako chodec, vodič, cyklista- správam sa rovnako ako sa na danom mieste patrí, ak idem po spoločnej ceste pre chodcov a cyklistov davam pozor ako chodec, aj ako cyklista, ak idem po cyklotrase ako chodec davam pozor na cyklistov, ak ako cyklista mám nárok aby mi ľudia nezavadzali. Ak som na ceste som vodič-cyklista. Správam sa ako vodič, samozrejme s dávkou opatrnosti predsalen nemám okolo seba žiadne plechy.
palo - tie reakcie su normalka ja uz si ich uz ani nevsimam.
joko - skor mi prislo divne ze kde to tam bolo. ved tam je tak uzka cesta ze neviem ako je mozne, ze sa tam zmestili 2 auta plus medzery medzi nimi na tolko cyklistov. pokial si pamatam, tak tam je jeden semafor urceny len pre pesich, a tam by sa to fakt nemohlo zmestit. druhy semafor je tam na velkej krizovatke a potom zas nechapem ze ten peloton cez neho surovo presiel na cervenu. zrejme ti ziletkari ani nechceli zlamat tie zrkadla, len sa proste inak nezmestili
Na chodcov, ktori pozaduju zvoncek mam riesenie = vlakovu sirenu .. niekde by sa mala dat kupit (niekto sikovny snad da link).
Inak ja stale tvrdim, ze bicykel _NEMA_ byt klasifikovany ako vozidlo /da sa snad vozidlo dat na pleco a ist peso??/. To je potom alfa a omega vsetkych problemov. Kedysi to bolo jednoduche, preto to bolo tak klasifikovane, ale dnes je doba uplne inde. CO ma robit cyklista, ak ide 50km/h po cyklochodniku, kde sa premavaju korculiari ? A vedla je cesta pre auta, s max. povolenou rychlostou 40km/h ? A co ak ide korculiar 40km/h po peknej asfaltke, kde je max. rychlost pre auta 30km/h ? A co lyziar na bezkach ? A preco kolobezka nie je vozidlo, aj ked dokaze ist casto rychlejsie ako bicykel pricom je to uplne to iste , len to nema brzdy, ze ano.
Inak je dobre si uvedomit, ze ak jedna strana (stat) zacne brutalne buzerovat, na druhej strane mozem zacat ja explicitne vyzadovat pojmy zo zakona. To znamena, ze sa viem legalne a cisto dostat s bicyklom do aj do rezervacie tak, ze nikto z ochranarov nemoze ani pipnut. Ale .. otazka je .. NACO? To uz fakt nikto nema v sebe ani kusok sudnosti ?
tak nemalo by to byt klasifikovane vyslovene ako vozidlo, to vazi totiz casto ovela viac ako tonu, a urcite pri kolizii neuhne cyklistovi. Bicykel je podľa mňa športová pomôcka, tak ako korčule,bežky,kolobežka, alebo športová obuv. Okrem bežiek azda so všetkým menovaným sa dá ísť legálne po ceste, len treba vždy dodržať ustanovenia a zákony.
ale bike nemoze byt klasifikovany ako len sportova pomocka, lebo to nie je len sportova pomocka. je to plnohodnotny dopravny prostriedok.
keby to predsalen poslanci klasifikovali ako sportovu pomocku, tak to by bol pruser jak hovado, nemohli by sme vobec jazdit po cestach
prečo? veď aj so športovou pomôckou môžeš jazdiť po ceste, napr motorová kolobežka aj korčule často vidím jazdiť po ceste. Lenže tieto veci majú svoju právnu úpravu, čo môžeš a čo nie. Presne tak by to malo byť aj s bajkom, stanoviť čo na ceste máš robiť a čo nie. Ako vodič môžem povedať že ani niektorí cyklisti nevedia ako sa majú správať. Často sa totiz stava ze v jednosmerke sa cyklista vyruti v strede alebo ide po lavej strane, pár krát sa mi stalo že vôbec neuhol, vynucoval si prejazd, musel som uhnúť ja, hoci som nemal v ceste žiadnu prekážku narozdiel od neho. Jednoducho treba brať ohľad na druhých či už sedíš v aute, na bicykli, alebo ideš peši. Všade sa nájdu takí čo majú u prdele a ignorujú všetkých na okolo, priam niekedy mám pocit že robia napriek.
Ja skôr uvažujem namiesto zvončeka nosiť v jednom košíku ten sprej s trúbkou, čo si nosia fanúšikovia na štadióny. To má tiež taký pekný vláčikový zvuk.
Chudak chlap, doplati na to ako mnozstvo tych , co zrazia chodcov.....
Pretoze cyklo***** (a nech im je zem lahka) si myslia, ze nie je nad nich, nedodrzuju pravidla cestnej premavky, nosvetluju sa, jazdia ozrati, a podobne ako chodci na prechodoch hazarduju so svojim zivotom (aj chodci doslova SKÁČU!! na prechode pred autá!!!).
Lebo cyklo***** moze jazdit po chodniku, po trave, na cervenu, pcha sa do krizovatiek po pravej strane aut, lebo on je pumpickar !!! Ved on je LEN!!! cyklista!
Ale ma rovnake povinnosti ako vodic kamionu... to si neuvedomuju...
Chudáci soferi v Ceskej republike,.... tam su cyklo***** este viac aktivovani a viac nedisciplinovaní....
pcha sa do krizovatiek po pravej strane aut, lebo on je pumpickar !!! Ved on je LEN!!! cyklista!
Smutné, niektorí polovodiči by mali absolvovať pravidelné preškolenia z PCP
To ze je to vyhlaskou povolene je jedna vec. Akurat ze si niekto zamiena pravo s povinnostou a JA som biciglista, tak JA idem, aj ked je tam len 40cm medzera. A potom aspon mozem opluvat soferom okna, lebo ti ***** nepouzivaju spetaky a v kuse ma ohrozuju...
pobedz mi kde je 40cm medzera ?? ked z pravej strany je obrubnik?? sak tam je miesta a miesta
problem je skor s vodicmi ktori stoja v kolone a ked ma zbadaju ako idem dopredu popri autach.....tak proste sa naschval vystrcia bud ku kraju..alebo ked idem stredom pomedzi auta tak sa vystrcia viac do stredu aby ma zblokovali...
niekedy to nemusi byt naschval,tiez si musim na to zatial davat pozor ,podvedome som sa v kolone zaradzoval trocha nakraj kvoli sanitke,nadrozmerny naklad atd.
vodicom ide na nervy aj to ze po predbehnuti cyklistom na krizovatke a pod. ho musia obiehat znova...
na biku obehnem opatrne sprava ked sa kolona nehybe ,ked sa pohne zostanem v pohybe za najblizsim autom a ked znova zastanu ak je priestor idem dalej...ked sa hybu casto a vzdialenost ku koncu kolony je mala drzim si len miesto v nej -az tolko casu neusetrim ako by som "riskoval"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
napr:
A to nebudem komentovať svoj zážitok zo Svätého Jura, kde skočila na ceste červená a dve mamičky (kvákajúce) sa vybrali na zelenú cez prechod. pozrem do späťáku a tam asi peletón 30 cyklistov, zjavne neplánujúc zastaviť na červenú a rútiaci sa rovno na mamičky. S vodičom vedľa sme stiahli okienko a mávaním ruky sme naznačovali, nech spomalia. Peletón nás obehol so všetkých strán, arogantne a riskantne prešiel na červenú a zázrakom obišiel mamičky, ktoré ostali vystrašené stáť v strede cesty. Asi traja cyklisti považovali moje gesto za provokatívne, a rukou mne a vodičovi na vedľajšom aute zlomili zrkadlo.
Ale aj tak je to divné - traja cyklisti a len dve odrazené zrkadlá?
joko - skor mi prislo divne ze kde to tam bolo. ved tam je tak uzka cesta ze neviem ako je mozne, ze sa tam zmestili 2 auta plus medzery medzi nimi na tolko cyklistov. pokial si pamatam, tak tam je jeden semafor urceny len pre pesich, a tam by sa to fakt nemohlo zmestit. druhy semafor je tam na velkej krizovatke a potom zas nechapem ze ten peloton cez neho surovo presiel na cervenu. zrejme ti ziletkari ani nechceli zlamat tie zrkadla, len sa proste inak nezmestili
Inak ja stale tvrdim, ze bicykel _NEMA_ byt klasifikovany ako vozidlo /da sa snad vozidlo dat na pleco a ist peso??/. To je potom alfa a omega vsetkych problemov. Kedysi to bolo jednoduche, preto to bolo tak klasifikovane, ale dnes je doba uplne inde. CO ma robit cyklista, ak ide 50km/h po cyklochodniku, kde sa premavaju korculiari ? A vedla je cesta pre auta, s max. povolenou rychlostou 40km/h ? A co ak ide korculiar 40km/h po peknej asfaltke, kde je max. rychlost pre auta 30km/h ? A co lyziar na bezkach ? A preco kolobezka nie je vozidlo, aj ked dokaze ist casto rychlejsie ako bicykel pricom je to uplne to iste , len to nema brzdy, ze ano.
Inak je dobre si uvedomit, ze ak jedna strana (stat) zacne brutalne buzerovat, na druhej strane mozem zacat ja explicitne vyzadovat pojmy zo zakona. To znamena, ze sa viem legalne a cisto dostat s bicyklom do aj do rezervacie tak, ze nikto z ochranarov nemoze ani pipnut. Ale .. otazka je .. NACO? To uz fakt nikto nema v sebe ani kusok sudnosti ?
http://www.kickstarter.com/projects/139160027/a-better-bicycle-bell-made-in-the-usa
keby to predsalen poslanci klasifikovali ako sportovu pomocku, tak to by bol pruser jak hovado, nemohli by sme vobec jazdit po cestach
Pripájam k tejto téme postreh jedného vodiča. Všetky príspevky nájdete na
http://debata.pravda.sk/index.php/debata/296084-zrazku-s-autom-pri-topolnikoch-neprezili-dvaja-cyklisti/
Chudak chlap, doplati na to ako mnozstvo tych , co zrazia chodcov.....
Pretoze cyklo***** (a nech im je zem lahka) si myslia, ze nie je nad nich, nedodrzuju pravidla cestnej premavky, nosvetluju sa, jazdia ozrati, a podobne ako chodci na prechodoch hazarduju so svojim zivotom (aj chodci doslova SKÁČU!! na prechode pred autá!!!).
Lebo cyklo***** moze jazdit po chodniku, po trave, na cervenu, pcha sa do krizovatiek po pravej strane aut, lebo on je pumpickar !!! Ved on je LEN!!! cyklista!
Chudáci soferi v Ceskej republike,.... tam su cyklo***** este viac aktivovani a viac nedisciplinovaní....
Smutné, niektorí polovodiči by mali absolvovať pravidelné preškolenia z PCP
problem je skor s vodicmi ktori stoja v kolone a ked ma zbadaju ako idem dopredu popri autach.....tak proste sa naschval vystrcia bud ku kraju..alebo ked idem stredom pomedzi auta tak sa vystrcia viac do stredu aby ma zblokovali...
vodicom ide na nervy aj to ze po predbehnuti cyklistom na krizovatke a pod. ho musia obiehat znova...
na biku obehnem opatrne sprava ked sa kolona nehybe ,ked sa pohne zostanem v pohybe za najblizsim autom a ked znova zastanu ak je priestor idem dalej...ked sa hybu casto a vzdialenost ku koncu kolony je mala drzim si len miesto v nej -az tolko casu neusetrim ako by som "riskoval"