A ktoze zase trafil rampu? To ma celkom zaujima, nejak som tuto story nezachytil.
P.S. Chodec nema co robit na pravej strane vozovky. Ma ist po lavej strane po krajnici ak tam krajnica je, aby videl prichadzajuce vozidlo a mohol nan reagovat. Na pravej strane vozovky sa smie pohybovat len cyklista alebo organizovany tvar chodcov, pricom tito musia byt za znizenej viditelnosti osvetleni. Pokial porusi chodec/cyklista tieto pravidla a sunda ho v noci auto, tak logicky ma byt za vinnika nehody povazovany ten, co porusil predpisy a nie ten, co siel podla nich.
P.S. Chodec nema co robit na pravej strane vozovky. Ma ist po lavej strane po krajnici ak tam krajnica je, aby videl prichadzajuce vozidlo a mohol nan reagovat.
a keď pojde teda chodec správne t.j. v protismere, zasa máš prekážku/objekt na krajnici.. a pokial neskočí sám do priekopy zas ho tam drbneš minimálne späťákom takže pomohlo ti to čo?
a čo z toho že ťa vidí? rútiš sa 90tkou jemu svetlami do xichtu takže odhadovať ako tesne ideš pri krajnici a reagovať je trochu horšie..
mať slušné svetlá na aute je základ, potom stačí predvídať a naučiť sa šoférovať
Na Teba nema v argumentacii ani Chuck Norris... Takze uz len jedna vec - ked je chodec idiot a skoci pod kolesa priblizujuceho sa auta ktore vidi, tak Ti nepomozu ani tie ultra mega super neoriginalne vymenene perfektne svietiace svetla, ktore zarucene zabranuju vsetkym nehodam. Drzim Ti palce, aby si nikoho nesundal. Ak sundas, tak budem prvy co bude tvrdit, ze si mal nanic svetla a nevies soferovat.
x-krat som ako chalan isiel ozraly medzi dedinami a vzdy som isiel meter od cesty ked som vidiel ze oproti nieco ide (po lavej)
ked niekoho trafite spatnym, to musi byt nie len slepy, ozraly, ale aj hluchy a nesvojpravny
keď je idiot a skočí ti tam tak ho zrazíš, ak ide normálne po krajnici a trafíš ho chyba je inde.. výnimka je snáď len úzka okreska kde sa stretnú 2 autá v protismere + chodec..
tomasmen- to bolo trosku krute nemyslis? nevrav mi ze sa kazdu sekundu pozeras pred seba pri jazde. ak hej tak si jeden z mala.
Takze ked sofer nezbada neosvetlenu prekazku (mentalne zaostalejsieho cyklistu), tak je to pako, co jazdi ako chumaj a neprisposobuje jazdu okolnostiam a aktualnemu rozhladu...
A na druhej strane tu mame skupinu cyklistov, kde sa skoro nikto nepozera pred seba a nevenuje sa premavke ani za bieleho dna...
Hmmm, asi uz viem, preco sa to potom tak polarizuje.
No mal smolu, že tú myšičku neurobil na G-čkovom medveďovi. Také autá sa predsa prehliadajú, bratislavskej mafii treba dať pokoj a nie ich zastavovať s majákmi a hukotom.
JOLI Tu budem tiež na strane policajtov. Počas mojich cestných výjazdov zvyknem oddychovať v Smokovci, kopec turistov a počas sezóny plné prechody pre chodcov. Vieš koľko krát som bol svedkom keď jazdec na cesťákudrzo vpálil medzi ľudí ktorí práve prechádzali po prechode, zatiaľ čo autá stáli ?? A to nehovorím o trénujúcich tímoch , za jeden som sa raz zavesil....a toľko predpisov, koľko tá skupinka porušila počas jazdy, tak - prejazdy na červenú cez križovatky (Poprad), prejazdy pomedzi ľudí na prechodoch samozrejmosť.
zas idem rýpať :D:D
predpokladám že vyrazil po prechode chodcov cez medzeru ktorá vznikla medzi chodcami a obrubníkom z ktorého vychádzali, takže vliezol do priestoru kde nikoho neohrozil (okrem seba keďže vbehol do dráhy autu).. niečo na sposob keď prechádzajú chodci cez celú cestu a jeden pruh sa už pohne lebo chodci cez neho prešli ale druhý ešte stojí lebo cez neho práve prechádzajú..
ale vo finále som tiež na strane policajtov, aj keby to bolo takto jednak tie 2s ho nezabijú a načo provokovať..
Neobhajujem štýl jazdy cyklistu, ale skôr ma pobavila reakcia policajtov a musíte si priznať, že veľakrát prehliadajú väčšie priestupky voči ostatným účastníkom premávky.
K samotným chodcom a vodičom len toľko. Sám pravidelne púšťam chodcov na neriadených prechodoch svetelnou signalizáciou, ale vždy keď zastavím pred prechodom tak ma ignorantsky minie niekoľko áut, pritom chodci už sú na vozovke.
Chodci sú tiež hovädá, hlavne na riadených prechodoch, kde mi pravidelne skočia do dráhy, pritom rozoznať dve farby na jeho semafóre by snáď nemal byť problém už pre 3 ročné dieťa.
Kola mi vypustili, ventilky zahodili a košíček rozšlapali...
Ale vážne, konečne si nejaký policajt robil poriadne robotu. Dnes to spravím na bicykli, zajtra v aute. Tak to vidím ja.
Hovorievam, že to začína smerovkou doprava. Tiež sa väčšinou nič nestane ak ju nedáš, potom ani tú doľava a tak ďalej.
Nechce sa mi citovať celé paragrafové znenie Vyhlášky č.9/2009 Z.z., tak len útržkovite z par. 13, ods. 2: "Z idúceho vozidla môže dávať policajt v rovnošate toto znamenie (na zastavenie vozidla, pozn.) kývaním ruky zvisle hore a dolu, vysunutým zastavovacím terčom alebo rozsvietením nápisu STOP umiestneným na vozidle. Z idúceho vozidla možno pokyn na zastavenie vozidla zdôrazniť zvláštnym výstražným svetlom, prípadne aj zvláštnym zvukovým znamením... Pri zastavovaní vozidla idúceho pred vozidlom, z ktorého policajt v rovnošate dáva pokyn na zastavenie vozidla, sa zvláštne výstražné svetlo a zvláštne výstražné zvukové znamenie použije vždy."
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
P.S. Chodec nema co robit na pravej strane vozovky. Ma ist po lavej strane po krajnici ak tam krajnica je, aby videl prichadzajuce vozidlo a mohol nan reagovat. Na pravej strane vozovky sa smie pohybovat len cyklista alebo organizovany tvar chodcov, pricom tito musia byt za znizenej viditelnosti osvetleni. Pokial porusi chodec/cyklista tieto pravidla a sunda ho v noci auto, tak logicky ma byt za vinnika nehody povazovany ten, co porusil predpisy a nie ten, co siel podla nich.
a keď pojde teda chodec správne t.j. v protismere, zasa máš prekážku/objekt na krajnici.. a pokial neskočí sám do priekopy zas ho tam drbneš minimálne späťákom
a čo z toho že ťa vidí? rútiš sa 90tkou jemu svetlami do xichtu takže odhadovať ako tesne ideš pri krajnici a reagovať je trochu horšie..
mať slušné svetlá na aute je základ, potom stačí predvídať a naučiť sa šoférovať
ked niekoho trafite spatnym, to musi byt nie len slepy, ozraly, ale aj hluchy a nesvojpravny
Takze ked sofer nezbada neosvetlenu prekazku (mentalne zaostalejsieho cyklistu), tak je to pako, co jazdi ako chumaj a neprisposobuje jazdu okolnostiam a aktualnemu rozhladu...
A na druhej strane tu mame skupinu cyklistov, kde sa skoro nikto nepozera pred seba a nevenuje sa premavke ani za bieleho dna...
Hmmm, asi uz viem, preco sa to potom tak polarizuje.
Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/6947554/cyklista-spravil-pred-policajtmi-mysicku-zastavili-ho-sirenou.html#ixzz2hyKrbFIH
No mal smolu, že tú myšičku neurobil na G-čkovom medveďovi. Také autá sa predsa prehliadajú, bratislavskej mafii treba dať pokoj a nie ich zastavovať s majákmi a hukotom.
predpokladám že vyrazil po prechode chodcov cez medzeru ktorá vznikla medzi chodcami a obrubníkom z ktorého vychádzali, takže vliezol do priestoru kde nikoho neohrozil (okrem seba keďže vbehol do dráhy autu).. niečo na sposob keď prechádzajú chodci cez celú cestu a jeden pruh sa už pohne lebo chodci cez neho prešli ale druhý ešte stojí lebo cez neho práve prechádzajú..
ale vo finále som tiež na strane policajtov, aj keby to bolo takto
K samotným chodcom a vodičom len toľko. Sám pravidelne púšťam chodcov na neriadených prechodoch svetelnou signalizáciou, ale vždy keď zastavím pred prechodom tak ma ignorantsky minie niekoľko áut, pritom chodci už sú na vozovke.
Chodci sú tiež hovädá, hlavne na riadených prechodoch, kde mi pravidelne skočia do dráhy, pritom rozoznať dve farby na jeho semafóre by snáď nemal byť problém už pre 3 ročné dieťa.
Aká mala byť "správna" reakcia policajtov?
Ale vážne, konečne si nejaký policajt robil poriadne robotu. Dnes to spravím na bicykli, zajtra v aute. Tak to vidím ja.
Hovorievam, že to začína smerovkou doprava. Tiež sa väčšinou nič nestane ak ju nedáš, potom ani tú doľava a tak ďalej.
Asi by stačilo aj predbehnúť ho a vystrčiť cez okienko plácačku STOP.
Všetko to začína práve v autoškole a v návykoch ako správne ignorovať cyklistov na cestách.
"Z idúceho vozidla môže dávať policajt v rovnošate toto znamenie (na zastavenie vozidla, pozn.) kývaním ruky zvisle hore a dolu, vysunutým zastavovacím terčom alebo rozsvietením nápisu STOP umiestneným na vozidle. Z idúceho vozidla možno pokyn na zastavenie vozidla zdôrazniť zvláštnym výstražným svetlom, prípadne aj zvláštnym zvukovým znamením... Pri zastavovaní vozidla idúceho pred vozidlom, z ktorého policajt v rovnošate dáva pokyn na zastavenie vozidla, sa zvláštne výstražné svetlo a zvláštne výstražné zvukové znamenie použije vždy."