sranda, že občas stretnem aj takých vodičov, čo zamnou zabrzdia, aj v prípade, že sa vytlačím úplne na okraj cesty, na hranici s trávou (nemám s tým problém) a následne po prejazde auta v protismere ma obídu cez protismer
sranda, že občas stretnem aj takých vodičov, čo zamnou zabrzdia, aj v prípade, že sa vytlačím úplne na okraj cesty, na hranici s trávou (nemám s tým problém) a následne po prejazde auta v protismere ma obídu cez protismer
Ja to tak robievam, lebo keď vidím cyklistu (zvlášť menej skúseného) tesne pri kraji, tak predpokladám riziko jeho pádu pod kolesá. Mne sa to už stalo mojou nepozornosťou lebo som sa šmátral v zadnom vrecku a riadil jednou rukou. Za mnou nebolo žiadne auto (ináč by som sa vo vrecku nešmátral a venoval sa riadeniu oboma rukami). Asfalt bol vyššie cca 10-12cm nad nespevnenou krajnicou, predné koleso mi skĺzlo dole a ja som sa vykotil na cestu.
Opatrnosti nie je nikdy dosť!
Ja sa vzdy a vsade zastavam cyklistov na ceste a bojujem s veternymi mlynmi a nepriaznou ludi ktorym vsetci cyklisti na ceste vadia ale tazko je bojovat ked sa najdu dementi aj v radach cyklistov
dnes cestou z prace som skoro zrazil dvoch debilov ktorych asi omrzel zivot
prvy je mozno aj niekto odtialto ale ten sa asi neprizna, isiel surovo na cervenu, a to ani nespominam pana v mercedese co nevie ani zabacat vramci svojho pruhu
druhy stary dedo si to sinul z chodnika rovno krizom cez cestu pod moje auto, keby som nesiel pomaly tak ho mozno zoberiem a este mal blbe reci
pridavam aj videa, zvuk tam nie je lebo som ho v kamere vypol lebo by som stale len nadaval
Áno,za taký štandardný 3-4hod.výjazd ich narátam možno 3(slovom troch) - k takýmto zatiaľ ojedinelým výnimkám sa kývnutím hlavy a vztýčeným palcom poďakujem,taký malý feedback,že nás cyklistov berú nie ako ,,škodnú na ceste" ktorá im zavadzia,ale ako plnohodnotných účastníkov premávky.No zatiaľ ich je ako šafranu.
Ja sa vzdy a vsade zastavam cyklistov na ceste a bojujem s veternymi mlynmi a nepriaznou ludi ktorym vsetci cyklisti na ceste vadia ale tazko je bojovat ked sa najdu dementi aj v radach cyklistov
prvy je mozno aj niekto odtialto ale ten sa asi neprizna, isiel surovo na cervenu, a to ani nespominam pana v mercedese co nevie ani zabacat vramci svojho pruhu
druhy stary dedo si to sinul z chodnika rovno krizom cez cestu pod moje auto, keby som nesiel pomaly tak ho mozno zoberiem a este mal blbe reci
pridavam aj videa, zvuk tam nie je lebo som ho v kamere vypol lebo by som stale len nadaval
Cez tu
1 Tuto krizovatku chodim aj ja na cervenu. Vela cyklistov ju tymto smerom ignoruje. Jedna z mala krizovatiek na tomto tahu, kde sa da v pohode prejst na cervenu. Ale ta sa pritrafi malokedy. Vacsinou je tam zelena. Ostatne uz stojim, lebo na nich uz krizujem rozne smery. Tato cesta je inak pre cyklistu dost neprijemna. Je na nej uz strasne vela semaforov a mnohe z nich zosynchronizovane. Malokedy sa niekomu podari od prveho semaforu v smere do BA trafit zelenu vlnu az po pumpu OMV. A toho cyklistu som dnes videl ist opacnym smerom.
2 incident, Tak ten bol fakt samovrah.
dnes ma (dúfam, že nechtiac) vyblokovalo auto stojace v kolóne na Rybničnej, keď som obiehal kolónu zľava. Takže som musel brzdiť, aby som nevyletel autám do protismeru. V podstate by to nestálo za zmienku, keďže takýchto sa nazbiera, ale dám to sem, keďže malo nápis kamenárstvo misopetrovic
Dnes rano cesto do prace som zistil, ze cestari vyfrezovali krajnicu a odbocovaci pruh na najnebezpecnejsom useku mojej cesty do prace. Cize okrem zavadzajuceho cyklistu su tam cestari, zmatkujuci kamionisti a znacky ktore musim obchadzat v jazdnom pruhu Asi rano vstanem o hodinku skor a pojdem dakadial naokolo.
Cez tu
1 Tuto krizovatku chodim aj ja na cervenu. Vela cyklistov ju tymto smerom ignoruje. Jedna z mala krizovatiek na tomto tahu, kde sa da v pohode prejst na cervenu. Ale ta sa pritrafi malokedy. Vacsinou je tam zelena. Ostatne uz stojim, lebo na nich uz krizujem rozne smery. Tato cesta je inak pre cyklistu dost neprijemna. Je na nej uz strasne vela semaforov a mnohe z nich zosynchronizovane. Malokedy sa niekomu podari od prveho semaforu v smere do BA trafit zelenu vlnu az po pumpu OMV. A toho cyklistu som dnes videl ist opacnym smerom.
a teraz si predstav co sa stane ked to auto na tom semafore nebude cakat na zelenu ale zelena skoci a auto je rozbehnute a prejde cez semafor cca 30kmh tj bude tak o 10m dalej
Napoviem ti, ten cyklista (alebo ty) budes letiet v lepsom pripade cez kapotu (ak si to nezazil tak nechci, ja uz ano a uz nikdy nechcem), v horsom bocny naraz do lavej nohy a odstrelenie za cestu mozno az na kolajnice
Aj dnes som siel po racianskej na cestaku ale na kazdej cervenej som stal lebo toto je kua nebezpecne.
tak my ocakavame od vodicov ze "stratia" par sekund pribrzdenim aby nas bezpecne obisli ale niektori z nas nie su schopni zatavit na cervenu (akokolvek zdanlivo ignorovatelnu/najhrubsi dopravny priestupok hodny 150E) a sami "stratit" par sekund a este sa tym hrdia na fore? to vazne?
tak my ocakavame od vodicov ze "stratia" par sekund pribrzdenim aby nas bezpecne obisli ale niektori z nas nie su schopni zatavit na cervenu (akokolvek zdanlivo ignorovatelnu/najhrubsi dopravny priestupok hodny 150E) a sami "stratit" par sekund a este sa tym hrdia na fore? to vazne?
mesiac dozadu som bol so synom na zeleznej, pomaly sa presuvame spat k partizanskej, syn na kolobezke, obidvaja pekne na chodniku, za mostom ako je kriz na pravej strane pocujem ze nejaky cyklista zurivo zvoni zvoncekom a ani sa neotacam - kedze som na chodniku a predpoklama ze zvoni na niekoho kto mu zavadzia na ceste.
No a ten k0k0t, spolu s dalsimi 4rmi k0k0tmi vybehne z cesty krizom cez chodnik na tu lesnu cesticku tak, ze nas mina o chlp, ani nepribrzdi. Akoze ja ako chodec na chodniku mam odskakovat pred k0k0tmi na bicykloch ked sa chcu dostat do lesa a nie su ochotni pribrzdit... podotykam ze tam nebola ziadna krizovatka cyklotrasy a skakali hore cez obrubnik...
dnes ma (dúfam, že nechtiac) vyblokovalo auto stojace v kolóne na Rybničnej, keď som obiehal kolónu zľava. Takže som musel brzdiť, aby som nevyletel autám do protismeru. V podstate by to nestálo za zmienku, keďže takýchto sa nazbiera, ale dám to sem, keďže malo nápis kamenárstvo misopetrovic
dnes som síce cez BA išiel ráno v čase okolo 10tej ale išiel som cez prístavnú a následne obchvatom, a k eurovei...
ale po prvé, jazdím na vínovo červene fiat croma
a po druhé kamenárstvo petrovič nepatrí nám ani našej rodine (sú to iný petrovičovci)
PhilJ, si ho mal sotit dole z toho bicykla, mne minule po hradzi okolo krpca na bicykli prefrcal cyklokot na ziletke brutalnou rychlostou a dost tesno... keby maly spravi blby manever je na kasu. Fakt niektori by potrebovali riadne nalozit pumpou po chrbte... a teraz si zober ze to robi niekomu kto nejazdi na biku, tak sa netreba potom cudovat nazorom ludi na cyklistov
otázka do pléna...idem si z pravého pruhu do ľavého, aby som sa ďalej mohol zaradiť doľava smer Rajec (lebo ani ten ľavý pruh tam nepokračuje) a týpek idúci tak ako tá červená Fábia, mi nedal prednosť a reagoval v zmysle, že však v križovatke sa nemôžu meniť jazdné pruhy...to čo je za blbosť, však tam je prerušovaná čiara...či to mám čakať až ďaľej a potom sa horko ťažko zaradiť doľava? hmmm? a v podstate som sa do toho pravého dostal z toho pripájača, z ktorého vidno vpravo len kúsok, čiže skôr som sa do ľavého dostať nemohol...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja to tak robievam, lebo keď vidím cyklistu (zvlášť menej skúseného) tesne pri kraji, tak predpokladám riziko jeho pádu pod kolesá. Mne sa to už stalo mojou nepozornosťou lebo som sa šmátral v zadnom vrecku a riadil jednou rukou. Za mnou nebolo žiadne auto (ináč by som sa vo vrecku nešmátral a venoval sa riadeniu oboma rukami). Asfalt bol vyššie cca 10-12cm nad nespevnenou krajnicou, predné koleso mi skĺzlo dole a ja som sa vykotil na cestu.
Opatrnosti nie je nikdy dosť!
Omrzel ho zivotOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Stary somar na bicykliOtvoriť v novom okne thumb_up-2thumb_down
Áno,za taký štandardný 3-4hod.výjazd ich narátam možno 3(slovom troch) - k takýmto zatiaľ ojedinelým výnimkám sa kývnutím hlavy a vztýčeným palcom
Omrzel ho zivotOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Stary somar na bicykliOtvoriť v novom okne thumb_up-2thumb_down
Cez tu
https://goo.gl/maps/KcssQqLh1BS2
a teraz si predstav co sa stane ked to auto na tom semafore nebude cakat na zelenu ale zelena skoci a auto je rozbehnute a prejde cez semafor cca 30kmh tj bude tak o 10m dalej
Napoviem ti, ten cyklista (alebo ty) budes letiet v lepsom pripade cez kapotu (ak si to nezazil tak nechci, ja uz ano a uz nikdy nechcem), v horsom bocny naraz do lavej nohy a odstrelenie za cestu mozno az na kolajnice
Aj dnes som siel po racianskej na cestaku ale na kazdej cervenej som stal lebo toto je kua nebezpecne.
Nevieš náhodou ako sú na tom tí zrazení chalani?
mesiac dozadu som bol so synom na zeleznej, pomaly sa presuvame spat k partizanskej, syn na kolobezke, obidvaja pekne na chodniku, za mostom ako je kriz na pravej strane pocujem ze nejaky cyklista zurivo zvoni zvoncekom a ani sa neotacam - kedze som na chodniku a predpoklama ze zvoni na niekoho kto mu zavadzia na ceste.
No a ten k0k0t, spolu s dalsimi 4rmi k0k0tmi vybehne z cesty krizom cez chodnik na tu lesnu cesticku tak, ze nas mina o chlp, ani nepribrzdi. Akoze ja ako chodec na chodniku mam odskakovat pred k0k0tmi na bicykloch ked sa chcu dostat do lesa a nie su ochotni pribrzdit... podotykam ze tam nebola ziadna krizovatka cyklotrasy a skakali hore cez obrubnik...
dnes som síce cez BA išiel ráno v čase okolo 10tej ale išiel som cez prístavnú a následne obchvatom, a k eurovei...
ale po prvé, jazdím na vínovo červene fiat croma
a po druhé kamenárstvo petrovič nepatrí nám ani našej rodine (sú to iný petrovičovci)