Snažím sa jazdiť na bicykli tak, že rešpektujem vodičov a očakávam od nich takisto určitú mieru pochopenia. Nevynucujem si voči autám prednosť v jazde keď viem, že ma skôr či neskôr aj tak predbehnú, ak je široka a čistá krajnica tiež zbytočne nezavadziam autám. Možno aj preto mám pomerne zriedkavé konfliktné situácie s vodičmi. Aspoň z toho, aké šialené historky tu niektorí dávate.
Pre mňa je viac bezpečnejšie jazdiť tak, že sa budem kritickým cestám a križovatkám vyhýbať. Ak mám pri ceste z bodu A do bodu B viac možností postupu, takmer vždy si vyberám tu bezpečnejšiu (menej áut, menej križovatiek...menej potencialne konfliktných situácii).
Konkrétne túto cestu Púchovská, Žitná, Račianska už nejaký ten pátek nemám rád. Strašne veľa semafórov, križovatiek, miestami aj vytlačené koľaje. Neustále zastavovanie a rozbiehanie sa (nacvakávanie medzi štartujúcimi autami) nie je vôbec príjemné. A tak ak je možnosť takéhoto prejazdu T križovatky ako táto, tak volím radšej jazdu na červenú. Nemusím dýchať výfuky čakajúcich áut a sám zatiaľ chvíľu jazdím po prázdnej ceste (kým autá v mojom smere stoja a od Kauflandu ich aj tak veľa nechodí).
Chalani z BA, ja byt vami, tak uz sa vobec nespolieham na dopr. predpisy, ale predvidam snad vsetko mozne, co sa predvidat da ...vcera som bol v BA....suverenne na cervenu chlapik, tri auta flekovali, aby sa s nim nezrazili, dalsi borec o dve ulice dalej ...smerovka vlavo, nasledne prudke odbocenie doprava (cez pruh) a podobnych situacii tam bolo xy!
Vsetci, co tam chaosili boli ine EC.....je mi smotno z toho, co sa stalo s BA, zaciatkom 90tych rokov som obdivoval vodicov v BA, ako svizne, suverenne jazdia, bez chaosu a nehod .....dnes ...je to smutne, co sa tam deje .-( Drzim palce, soferom, cyklistom, motorkarom,......hlavne bez nehod
tak to mam pre teba dobru spravu, ked sa neponahlam tak sa da ist cez heckovu, kadnarovu, horsku az k VUZ
To máš na výber možnosti
1. Nemôžeš ísť rýchlo, lebo semafóry
2. Nedá sa ísť rýchlo, lebo aj tak kľučkuješ po sídlisku a neprehľadných cestách.
Chcelo by to fakt bezkolíznu cyklocestu do mesta. Ale keďže poznám realitu, tak to ostáva v ríši mokrých snov.
Rača je sídlisko, Krasňany sú sídlisko aj Sibírska je sídlisko. A len tak mimochodom, išiel si na Kadnárovej v protismere. Poukazuješ na červenú na semafóre a sám nedodržiavaš predpisy. Fuj fuj fuj..
Inak ta tvoja destinácia. Keby bola Jurava prepojená s Vrakuňou, tak by som išiel radšej po nej. Časom bude.
isiel som po chodniku ale nehaj tak
je to jednosmerka len do polovice ulice a to je od zakruty asi tak 200m, to som prezil po chodniku,
Do protismeru na ceste kde je jeden pruh by som sa neodvazil, nie som samovrah.
ok pozrel som to a mate pravdu, ak nie je C12 alebo 13 tak to nie je povolene, nastastie je to tolerovane celkom koli bezpecnosti. Navyse nepoznam cyklistu ktory sem tam nejde po chodniku. Niekde sa to ani neda inak.
ok pozrel som to a mate pravdu, ak nie je C12 alebo 13 tak to nie je povolene, nastastie je to tolerovane celkom koli bezpecnosti. Navyse nepoznam cyklistu ktory sem tam nejde po chodniku. Niekde sa to ani neda inak.
No vidis, Tebe toleruju ak porusujes predpisy jazdou po chodniku (a ani netusis, ze ich porusujes, co je smutne), tak skus aj Ty tolerovat inych ked porusuju nejaky predpis. Napr. aj cyklistu iduceho na cervenu. A co sa niekde inak neda? Akoze chces povedat, ze niekde sa neda ist po ceste a MUSIS ist po chodniku? To ma celkom zaujima - daj konkretny priklad kde sa z nejakeho dovodu neda ist po ceste. Ale poprosim objektivny dovod, nie vyhovorku typu "chodia tam auta".
no ked ja prejdem 200m po prazdnom chodniku tak to asi nie je uplne to iste ako ked niekto prejde na cervenu ked idu z ineho smeru auta ci hej?
aktualne musis po chodniku ked ides zo Sturovej po cyklotrase popred tesco na kamennom smer americke namestie, cesta uzavreta rozkopana, nemas kde odbocit takze jedina sanca je pokracovat po chodniku az ku medickej alebo zosadnut a ist vedla bajku.
Porusenie zakona je jedno aj druhe, takze z tohto pohladu je to to iste. A po chodniku pred Tescom nemusis ist. Mozes uzatvorenu rozkopanu cestu obist inymi ulicami. To je aky argument, ze ked je cesta uzatvorena, tak mozes porusovat predpisy jazdenim po chodniku? Proste si uvedom, ze nema zmysel tu moralizovat o porusovani predpisov, ked kazdy jeden z nas niekedy nejaky ten predpis porusi. Akoze poukazat na porusenie OK, ale nehrajme sa na to, ze my sme nevinni.
scarinko Aby bolo jasne, nie ty si idiot. Ani b0b0. Chyba je to v zasade systemova, pretoze u nas ani legislativa, ale najma ani infrastruktura nie su vytvorene s ohladom na cyklistov. A preto sme castokrat postaveni pred volbu, kde mozme bud z casu na cas nevinnym sposobom porusit predpisy alebo napr namiesto prejdenia 100 metrov po chodniku na bicykli ist bud kilometrovou obchadzkou, ci zosadnut a ist po prazdnom chodniku peso vedla bicykla. Garantujem, ze v tom druhom pripade sa clovek citi ako vacsi idiot, nez ked ten zakon porusi (co ja rozhodne na lahk uvahu neberiem).
Najkrasnejsim prikladom podobnej dilemy su semafory, ktore reaguju na senzor a naskakuje na nich zelena len, ked zaregistruju stojace auto. Tieto semafory mnohokrat cyklistu neregistruju, a potom mozes bud 1.) porusit zakon, alebo 2.) cakat kym pride nejake auto a postavi sa za teba, co moze byt kludne 10 minut na niektorych krizovatkach (ehem Harmincova/Lamacska cesta ehem ehem).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pre mňa je viac bezpečnejšie jazdiť tak, že sa budem kritickým cestám a križovatkám vyhýbať. Ak mám pri ceste z bodu A do bodu B viac možností postupu, takmer vždy si vyberám tu bezpečnejšiu (menej áut, menej križovatiek...menej potencialne konfliktných situácii).
Konkrétne túto cestu Púchovská, Žitná, Račianska už nejaký ten pátek nemám rád. Strašne veľa semafórov, križovatiek, miestami aj vytlačené koľaje. Neustále zastavovanie a rozbiehanie sa (nacvakávanie medzi štartujúcimi autami) nie je vôbec príjemné. A tak ak je možnosť takéhoto prejazdu T križovatky ako táto, tak volím radšej jazdu na červenú. Nemusím dýchať výfuky čakajúcich áut a sám zatiaľ chvíľu jazdím po prázdnej ceste (kým autá v mojom smere stoja a od Kauflandu ich aj tak veľa nechodí).
Vsetci, co tam chaosili boli ine EC.....je mi smotno z toho, co sa stalo s BA, zaciatkom 90tych rokov som obdivoval vodicov v BA, ako svizne, suverenne jazdia, bez chaosu a nehod .....dnes ...je to smutne, co sa tam deje .-( Drzim palce, soferom, cyklistom, motorkarom,......hlavne bez nehod
To máš na výber možnosti
1. Nemôžeš ísť rýchlo, lebo semafóry
2. Nedá sa ísť rýchlo, lebo aj tak kľučkuješ po sídlisku a neprehľadných cestách.
Chcelo by to fakt bezkolíznu cyklocestu do mesta. Ale keďže poznám realitu, tak to ostáva v ríši mokrých snov.
vcera som siel takto, nezdalo sa mi to nejak extra pomale, ale zas som sa nehnal ako o zivot
https://www.strava.com/activities/1123480097
vcera som siel takto, nezdalo sa mi to nejak extra pomale, ale zas som sa nehnal ako o zivot
https://www.strava.com/activities/1123480097
Rača je sídlisko, Krasňany sú sídlisko aj Sibírska je sídlisko. A len tak mimochodom, išiel si na Kadnárovej v protismere. Poukazuješ na červenú na semafóre a sám nedodržiavaš predpisy. Fuj fuj fuj..
Inak ta tvoja destinácia. Keby bola Jurava prepojená s Vrakuňou, tak by som išiel radšej po nej. Časom bude.
je to jednosmerka len do polovice ulice a to je od zakruty asi tak 200m, to som prezil po chodniku,
Do protismeru na ceste kde je jeden pruh by som sa neodvazil, nie som samovrah.
navyse keby som moc chcel da sa to obist o ulicu nizsie, tusim Hubeneho sa vola
No vidis, Tebe toleruju ak porusujes predpisy jazdou po chodniku (a ani netusis, ze ich porusujes, co je smutne), tak skus aj Ty tolerovat inych ked porusuju nejaky predpis. Napr. aj cyklistu iduceho na cervenu. A co sa niekde inak neda? Akoze chces povedat, ze niekde sa neda ist po ceste a MUSIS ist po chodniku? To ma celkom zaujima - daj konkretny priklad kde sa z nejakeho dovodu neda ist po ceste.
aktualne musis po chodniku ked ides zo Sturovej po cyklotrase popred tesco na kamennom smer americke namestie, cesta uzavreta rozkopana, nemas kde odbocit takze jedina sanca je pokracovat po chodniku az ku medickej alebo zosadnut a ist vedla bajku.
Najkrasnejsim prikladom podobnej dilemy su semafory, ktore reaguju na senzor a naskakuje na nich zelena len, ked zaregistruju stojace auto. Tieto semafory mnohokrat cyklistu neregistruju, a potom mozes bud 1.) porusit zakon, alebo 2.) cakat kym pride nejake auto a postavi sa za teba, co moze byt kludne 10 minut na niektorych krizovatkach (ehem Harmincova/Lamacska cesta ehem ehem).