táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
Preco mi tema stale svieti ako neprecitana, ked v nej uz nemam ziadne nove prispevky? Najskor svieti napr. "2 nove" prispevky a ked si ich precitam, tak tam svieti "neprecitana" a nazov temy je stale tucnym pismom.
Este je tu zopar pamatnikov, ktori si to snad vybavia - pripadne si mozete preluskat https://www.mtbiker.sk/forum/o-mtbiker-sk/novy-design-mtbiker-sk--18445 od zaciatku, ak mate strasne vela casu. Kazda jedna zmena na tomto fore prinesla kopu nevole v prve dni. Ci sme zmenili farbu pozadia prispevkov, alebo sme zmenili farbu fontu linkov, alebo sme forum zaradili pod hlavnu hlavicku webu, alebo sme dali biele pozadie okolo fora, alebo sme zmenili farbu tlacitok na pridanie prispevku.
Ja osobne som si tym presiel uz velakrat, vzdy som dostal nalozene od komunity, ze menim(e) nieco, co funguje a preco do toho saham. Potom sme spolu veci ladili a sadlo si to. Niekedy to ladenie trvalo aj mesiace, lebo sa objavovali (validne) pripomienky, na ktore sa prislo az realnym pouzivanim na realnych datach. Ludia si zvykli, nasli si optimalne sposoby ako to pouzivat. Zmeny sa deju, bud su vynutene zmenou technologie alebo spravania uzivatelov, nerobime ich len tak zo srandy. Keby som do toho nesahal tak to stale vyzera tak ako pred 16 rokmi:
A este takato otazka - mozete sem dat like ak sa vam pozdava tento napad (ak to bude mat vela pacikov tak to mozeme implementovat).
Ked sme spustili tuto verziu tak ste dostavali notifikaciu pre kazdy jeden novy prispevok. Bolo toho vela, ale malo to vyhodu, ze notifikacia isla na konkretny prispevok (aj ked bol hlboko v strukture). Tym padom ste z notifikacii vedeli presne preklikat vsetky nove prispevky v teme a nemuseli ste ich hladat po teme. Otazka je, ci by ste chceli, aby tento system notifikacii bol ako volitelna moznost sledovania temy. Zakladny rezim by bol ako teraz - jedna notifikacia o novom prispevku a potom nic, az kym si temu neprecitate. Ale ak chcete temu sledovat kompletne (vsetky nove prispevky a vsetky reakcie vo vlaknach), tak si zapnete detailne notifikacie pre temu (alebo cele forum) a bude vam chodit notifikacia s linkom na konkretny prispevok.
Moje postrehy k zmene:
forum sa miestami veeelmi pomaly nacitava,
uvital by som navysenie limitu widgetu Moje témy z 10 na 20 pripadne 25. Moznost poprehadzovania ich poradia by bola tiez fajn.
uvital by som popri moznosti blokovania tem aj blokovanie kategorii , tj. blokovane by boli vsetky temy, ktore vznikaju pod danou, kategoriou.
Prosím, ako to vyhodnocuje, či som videl všetky príspevky? Ak to už riešite a bude to fungovať tak bežnejšie, tak otázku ignoruje
Btw písať príspevok na safari na novom iose je horšie ako Slovensko.sk
Úplne vážna otazka, bez akehokolvek rypania: prosim vysvetlite mi pouzitie linkovacieho tlacidla s moznostami (aj) Zdielat na Fb/X/Linkedln
Teoreticky to chápem tak, ze nalinkovanie bude jednoduchsie (?), ale prečo by to vobec niekto robil?. Je za tym usecase, ze 'riesime taketo veci v teme na mtbiker fore, chod sa tam pozrieť' (teda zjednodusenie operácie zdielania, na zviditelnenie fora pre novych neclenov?)
//som včerajší ;) a na tie 3 platformy neleziem
Odpoved(e) samozrejme mozu byt neskôr, nie je nič akútne ;)
PS: pripadne, ak je to mozne, niekto z adminov by po case, dodatocne mohol (aspon priblizne, rádovo) vyhodnotit pouzivanie tejto operacie, celkom by ma to zaujímalo
ahoj,
predpokladám, že sa to tu už objavilo, ale hľadať to tu popravde chuť nemám. Widget "Moje témy" - témy nemám označené žiadne, aspoň mi to tak príde a teda by sa tam mali zobrazovať všetky do ktorých som prispel, ktoré som vytvoril atď. sú zoradené v časovom poradí od najnovších, ale vidím tam len témy, ktoré som vytvoril ja a niektoré sú zapadnuté prachom. bolo by fajn mať tam zobrazenie a zoradenie od poslednej všeobecnej aktivity v téme mnou vytvorenej, do ktorej som prispel, atď., od najnovších. snáď som to napísal zrozumiteľne :) možno sa to dá užívateľsky nastaviť, ak áno nasmerujte ma prosím.
heh - rozklikol som temu kde malo byt +10 novych prispevkov. precital som dva a omylom si zatvoril kartu. samozrejme tema sa javi ako cela precitana. nemam sancu dohladat vsetky tie stromy kde pribudli nove prispevky.
toto sa mi stavalo v magazine. tam sa este aj presuvaju kometny. v kratkej diskusii to nevadilo. ale pri rozsiahlej to uz bol problem. problem to moze byt aj vtedy, ak sem clovek dlhsiu dobu nepride - rozklikne temu a nestiha precitat vsetko nove. zavrie a konecna.
pri linearnej sa dalo napojit - podla casu si najst posledny koment co clovek cital. pri strome nerealne dohladavat podla casu po vetvach.
preslo par dni - rozklikol som temu kde som dlhsie nebol a neprecitane prispevky boli este chronologicky za sebou. pohodlnejsie sa mi to citalo. mam pocit ze tato stromova struktura ma unavuje. vyzaduje ovela viac pozornosti - kde som, co som ...
Také okienko ako v cestovnom poriadku by bolo dobré.
Napíšeš dátum a čas , a zobrazia sa príspevky od zadaného termínu.
Možnože by sa taká možnosť dala dať do rozšíreného vyhľadávania.....
Spravne si to vystihol, otvorim forum, divim sa . . . zavriem a konecna.
Linkovanie obrazkov, su divne orezane. Plati to aj po zvacseni. Skor ma zmysel automaticky zoom bez orezania.
https://www.mtbiker.sk/forum/mtb-akcie-vyjazdy/male-karpaty--12516?open=2148077#post2148077
Prečo sú fotky v príspevku len ako thumbnail? Po rozkliknutí sú rozmazané,nekvalitné
Kontrolu ( predpokladám vulgarizmov ) bude treba doladiť...
Ak uz teda ma niekto stroj casu poslite prosim spravu do minulosti pre @cervo zastavil nezvratny proces transformacie fora ;-)
chcel som na pc vyhladat vsetky svoje prispevky v jednej teme, ale nejde to bez zadania klucoveho slova. ja nechcem zadavat ziadne klucove slova, proste chcem vyfiltrovat vsetky svoje prispevky v danej teme. takze si myslim, ze policko klucove slova by nemalo byt povinne.
Myslíte si kto čo chcete,ale stará podoba fora bola doladená k dokonalosti,všetko bolo prehladné .
Toto teraz je paskvil ,ani ma nebavi to tu teraz čitat.Ja si vazim pracu kazdeho,kto spravuje mtbiker,ale toto je vazne tisic krokov vzad.
tak toto mi pride brutal neprehľadné, veľký krok vzad, minulá verzia bola krásne prehľadná
Vetvenie fóra na bike-forum.cz mi popravde vždy vyhovovalo viac ako "starý" mtbiker. (ak nerátam to dlhočizné načítavanie tém s 1000+ príspevkami.) Tu však budem potrebovať asi nejaký manuál, lebo ani písať príspevok sa mi poriadne nedá, čo mi poradie znakov posúva svojvoľne...
iOS 26.1 prehliadac Chrome. Zacnem pisat komentar (v tom okne na spodku) a pokial zacnem scrollovat na koniec stranky, tak text zmizne. Ostane len toto:
tu v tejto teme nemam zapnute rozbalovanie. Pri niektorych prispevkoch vudum pod nim ikonu s odkazom a zelenou gulickou a cislom. Predpokladam ze je to pocet prispevkov, a ze neprecitane (neviem ci vsetky, alebo jeden, dva . . . . )
Ale nikde nevidim nic, ikonu, tlacidlo, co by ma navigovalo na takto oznaceny prispevok. Mozno to tu uz niekto riesil, ale v tej zaplave informacii, navrhov, rieseni, bugov, popisov . . . . vidim tu len vsetky temy, moje temy, kategoria, tagy, nova tema . . . . kam kliknut aby ma hodilo na takyto prispevok, ktory ma neprecitane pod-prispevky?
Otvoril som takyto prispevok, ale ako tu uz niekto spominal, neprecital som vsetky pod_prispevky, gulicka zmizla, bude treba k citanu tohto fora papier a pero aby som si zapisal ze podprispevky k prispevku od toho a toho v den ten a ten v case tom a tom som nedital, aby som si to vedel o dva tri dni dohladat? Alebo ako s nim znova dostanem? resp. ako ich dohladam?
Asi to nie je zrovna najpodstatnejší nedoriešený bug, ale v mojom profile mi ukazuje ako neprečítané vlákna, ktoré už prečítané mám. A tiež tam nefunguje zobrazenie starších príspevkov, než sú na "prvej strane".