Ja mam paradoxne vacsi strach, ked je malo aut mojim smerom. Vacsia sanca, ze niekto zacne predbiehat nehladiac na to, ze idem na biku v protismere.
Inak co pozeram, casto to robia zeny. Pozeraju nanajvys po naraznik predbiehaneho auto. Co je za nim, je uz z ich pohladu otazka buducnosti. Dalej to robia pomerne agresivni vodici. Taki by boli schopni predbiehat aj tak, ze by ta donutili aj autom uhnut za krajnicu.
Toto sa mi stalo na ceste č. 3 smer Wien. Cesta bez krajnice. Žena v protismere začala obiehať. Videl som, že by manéver nedokončila, tak som sa dal do stredu môjho pruhu a gestikuloval som jej rukami. Ona sa vrátila späť a nahnevane rozhadzovala rukami a zatrúbila, keď ma míňala.
Toto sa mi stalo na ceste č. 3 smer Wien. Cesta bez krajnice. Žena v protismere začala obiehať. Videl som, že by manéver nedokončila, tak som sa dal do stredu môjho pruhu a gestikuloval som jej rukami. Ona sa vrátila späť a nahnevane rozhadzovala rukami a zatrúbila, keď ma míňala.
Par krat som to spravil aj ja a nikdy sa este chrapun nezaradil. Par krat ma vytrubil. Radsej zaleziem ja ako sa rozflakat o kapotu.
Nechcel by som machrovat, ale skuseny cyklista by sa do takejto kolizie nedostal. Predpokladam, ze to dievca sa nehnalo na bicykli rychlejsie ako 20-25km/h a to sa pri troske treningu a predvidavosti da ubrdzit. Najma ked je jasne z pohybu vozidla, ze ta vodic pravdepodobne nevidi.
Mna raz obiehala tatrovka s navesom. Ale vodic bol arogantny a hned po predbehnuti sa zaradil. Samozrejme aj s navesom. Keby som nudzovo nepribrzdil, tak ma jeho naves doslova odstreli do pola. Asi si myslel, ze idem pomaly a neodhadol kedy sa ma zaradit.
Cakat od 16 rocnych bab nejake skusenosti je dost scestne. Mozno tam aj nejaku reakciu mali ale mohla spadnut alebo nezvladnut smyk alebo kto vie. Neboli to poloprofici ktori maju co to odjazdene a vedia ako ako sa zachovat v krizovych situaciach.
Ved ano. Ja som zacinal s cyklistikou na horaku. Na cestu (neratam sidlisko a podobne) som si trufol az som mal uz daco najazdene v terene. Ale to som uz mal asi 30 rokov. Mat 16 tak si netrufam na toto. Ale tato havaria dokazuje potrebu riesit cyklisticke cesty medzi obcami a mestami. Vela by to vyriesilo.
Som za budovanie segregovanych cesticiek v opodstatnenych pripadoch no stavat samostanu cesticku popri ceste, kde je intenzita vozidiel podla CSD okolo 1500 vozidiel za den by bol luxus aj na Holandske pomery. Myslim, ze tu by viac pomohla vychova, aj dopravna na skolach, aj v autoskolach. Vodici aut nemozu cyklistov donekonecna ignorovat.
Jedna kazdodenna skusenost. Ak niekto pozna tu krizovatku, tak mi to vysvetli:-)
Na obrazku je aj tabula ako vedu vsetky tri pruhy, cize dva lave pruhy (okrem ineho) vedu rovno na k mostu Apollo. Preco sa nikto nikdy nepostavi do toho laveho pruhu a je volny? pritom je tam kratka zelena. Je to krizovatka Kosicka - Prievozska (tak sa tusim vola)... zamyslam sa nad tym kazdy den a nejde mi to
Ja sa radím vždy do toho voľného ľavého pruhu keď idem rovno. A to nie som ani Bratislavčan, že by som poznal všetky križovatky a pruhy. Myslím si, že toto je iba o common sense... bohužiaľ...
Ďalšie miesto, kde je krásne vidieť kto nemá v hlave nič je koniec Bajkalskej medzi Prístavným mostom a Lukoil
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
To je nic. Mam pojazdenu celu BA. Najvacsi vychcalkovia su taki, co jazdia s mimobratislavskymi znackami lebo vedia, ze priemerni vodici ich vzdy pustia pred seba v domneni, ze nie su miestni, nepoznaju mesto a zmatkuju. Ale mysickuju ako majstri sveta. Bez smeroviek samozrejme. Ale v podstate su to chudaci. Kupia si lacne pozemky volakde na periferii mesta kde maju svoj trapny domcek snov a potom si nahanaju cas a nervy v kazdodennych zapchach. Pripadne robia celej rodine taxikara. Na polutovanie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak co pozeram, casto to robia zeny. Pozeraju nanajvys po naraznik predbiehaneho auto. Co je za nim, je uz z ich pohladu otazka buducnosti. Dalej to robia pomerne agresivni vodici. Taki by boli schopni predbiehat aj tak, ze by ta donutili aj autom uhnut za krajnicu.
Par krat som to spravil aj ja a nikdy sa este chrapun nezaradil. Par krat ma vytrubil. Radsej zaleziem ja ako sa rozflakat o kapotu.
tu pisu ze jej pravdepodobne nedal prednost
http://www.topky.sk/cl/10/1571957/FOTO-Tragicka-smrt-Barborky---15--na-bicykli--Zrazka-den-pred-narodeninami--zdrveni-rodicia-
kamos sofer spominal, ze tam maju "mrtvy uhol"
minimalne pre chodcov urcite
samozrejme ho to neospravedlnuje ...
Pohlad vodica: https://goo.gl/maps/Xca7LMQVeyy
Mna raz obiehala tatrovka s navesom. Ale vodic bol arogantny a hned po predbehnuti sa zaradil. Samozrejme aj s navesom. Keby som nudzovo nepribrzdil, tak ma jeho naves doslova odstreli do pola. Asi si myslel, ze idem pomaly a neodhadol kedy sa ma zaradit.
Na obrazku je aj tabula ako vedu vsetky tri pruhy, cize dva lave pruhy (okrem ineho) vedu rovno na k mostu Apollo. Preco sa nikto nikdy nepostavi do toho laveho pruhu a je volny? pritom je tam kratka zelena. Je to krizovatka Kosicka - Prievozska (tak sa tusim vola)... zamyslam sa nad tym kazdy den a nejde mi to
Ďalšie miesto, kde je krásne vidieť kto nemá v hlave nič je koniec Bajkalskej medzi Prístavným mostom a Lukoil