matko, ale Tebe nejde o vyplatu ked sedis za volantom a o dodrzanie nejakeho casu nakladky a vykladky. V tom je ten podstatny rozdiel. Ale neobhajujem ich, len objasnujem preco to niektori tito vodici tak prezivaju. Ja radsej pridam alebo uhnem, niekto radsej ide "skolit"...
Jezus, nerobil som to nijako schvalne, ale jednoducho predpisy by mali platit pre vsetkych. Na obchvate je rychlost 90 km/h, ja som isiel 92. Rychlost z GPS viem, lebo mam zapnuty Waze na telefone. Chapem aj to, ze kamion nemoze obiehat v lavom pruhu, hoci to casto robia, napr. som to zazil uz aj v Sitine, kde sa predbiehali dva kamiony. Vela veci je iba o jednoduchej tolerancii medzi ludmi. Ked ide predo mnou pomalsie vozidlo a nemam sancu predbiehat, urcite sa nebudem na neho lepit a blikat dialkovymi. Ale asi mas pravdu, mal som sa dat do volneho laveho pruhu a pustit ho v pravom pred seba. Ja sa z roboty domov az tak neponahlam.
tam kde je zakaz predbiehania pre kamiony to robim tak, ze im uhnem do laveho pruhu, viem, blbost, ale kamion pokojne predbehne a este aj podakuje povacsine takto valia, ked je len volnejsia cesta, v hustejsej premavke nemaju moznost, kedze sa im tam stale rvu z pripajacov zavratnou 50-tkou...
astro, a nie je moznost, ze si ho pred tym niecim nevedomky vytocil?
walec, lenze Ty si nesiel 92 km/h. Ty si isiel 86 km/h. Ten kamionista ma presne meranie rychlosti a ma nastaveny tempomat. On vedel, ze ides pomalsie, preto bol nervozny.
Dzuch-Ban Vôbec, keď som prichádzal k Patrónke stál na zastávke. Predtým sme sa po ceste nemali šancu stretnúť. A svetlá vzadu mi svietia, hmlovky som zapnuté nemal a ani mi auto nehorelo... keby ma chcel akože upozorňovať na nedostatky.
Jezus ale povinnost mat v aute meranie rychlosti podla GPS zatial nie je, rychlost sa stale meria podla tachometra pokial viem Ja som mal tempomat na 92 nastaveny.
Kto nechce pochopit, ten nepochopi. Pokojne jazdi pred kamionistami vzdy 92 tachometrovych, len sa proste nepozastavuj nad tym, ked Ta niektori z nich vyblikaju. Ja som sa len snazil vysvetlit pohnutky druhej strany. Ked chapes suvislosti, vies sa lepsie rozhodovat.
Moja hypotéza k tým kaminonistom je taká, že mu hrozí povinná prestávka, ak nestihne prísť do cieľa cesty včas. Má trebárs vypočítané, že to môže stihnúť, ale za predpokladu, že ho nikto nebude príliš zdržiavať. Ak sa zdrží a bude pokračovať v jazde cez limit, potom riskuje pomerne mastnú pokutu. Ak som to správne pochopil, tak najmä v Nemecku policajti radi kontrolujú aj mesiac staré záznamy a za rôzne porušenia predpisov (rýchlosť, povinný odpočinok, atď.) môžu napariť kľudne aj 1.800€ (nepamätám si to možno úplne presne).
Tak sa potom stane, že jemu hrozí meškanie, pokuty, povinná odstávka na niekoľko hodín 20km pred cieľom; pomaličky mu z toho začnú tiecť nervy a v takej chvíli si to niekto pred ním pufká pomalšie, ako by mohol.
Kto sleduje napr. letectvo, tak sa asi stretol s tým, že KLM B-747 kapitán, ktorý zavinil najväčšiu leteckú haváriu všetkých čias, tlačil na pílu práve preto, že o pár minút by už nemohli legálne odštartovať práve pre povinný oddych posádky a tak v hmle odštartovali bez povolenia veže. Následne urobili z PanAm 747 kabriolet.
okrem toho plne naložený kamión má okolo 50 ton a brzdiť rozbehnutý a následne rozbiehať takto "pribrzdený" kolos tiež nie je ani sranda a ani ekonomicky dobré riešenie
(a keď si náhodou na cestách napr. 14 a viac dní a pred Tebou sa objaví dokonca nejaké PP priamo v hlavnom meste)
Moja hypotéza k tým kaminonistom je taká, že mu hrozí povinná prestávka, ak nestihne prísť do cieľa cesty včas. Má trebárs vypočítané, že to môže stihnúť, ale za predpokladu, že ho nikto nebude príliš zdržiavať. Ak sa zdrží a bude pokračovať v jazde cez limit, potom riskuje pomerne mastnú pokutu. Ak som to správne pochopil, tak najmä v Nemecku policajti radi kontrolujú aj mesiac staré záznamy a za rôzne porušenia predpisov (rýchlosť, povinný odpočinok, atď.) môžu napariť kľudne aj 1.800€ (nepamätám si to možno úplne presne).
Tak sa potom stane, že jemu hrozí meškanie, pokuty, povinná odstávka na niekoľko hodín 20km pred cieľom; pomaličky mu z toho začnú tiecť nervy a v takej chvíli si to niekto pred ním pufká pomalšie, ako by mohol.
Kto sleduje napr. letectvo, tak sa asi stretol s tým, že KLM B-747 kapitán, ktorý zavinil najväčšiu leteckú haváriu všetkých čias, tlačil na pílu práve preto, že o pár minút by už nemohli legálne odštartovať práve pre povinný oddych posádky a tak v hmle odštartovali bez povolenia veže. Následne urobili z PanAm 747 kabriolet.
zprvu som nechapal co pises ze ako mohol z lietadla urobit kabrio, tak som si to nasiel a teda fuf. neviem na co myslel ten chlap ked sa do niecoho takeho pustil ale teda zodpovednost snim do lietadla nenastupila.
nepoculi ste o tom? doteraz najvacsie letecke nestastie, 583 mrtvych Pan AM Boeing 747 & KLM Boeing 747 Crash - Tenerife (crash of the century)Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Takže ich budíky na palubnej doske nie sú napojené na kolesá ale ukazujú info z GPS?
Kamiony maju presne ciachovane tachometre kvoli tachografu. Cize ak on nastavi tempomat na 90 tak ich aj realne ide. walec nakolko pouzivas waze asi nie si zaciatocnik a meras si rychlost pomocou gps tak istotne vies ze 10% prekrocenie rychlosti je tolerovane vzhladom na odchylku merania. Cize ak ides na 90ke 99 je to v pohode. Bezne som to vyuzival a obiehal na dialnici mobilne radary 143kmh.
No a este k tym kamionom, je lepsie ho neblokovat zbytocne- teba to stoji mozno poldeci benzinu navyse ale jeho to moze stat zivobitie. Vzdy je lepsie ked ty obiehas kamion ako on teba. Lebo ked ti navesom vbehne do usmevu tak si to uvedomis..
palo1707 O tej tolerancii samozrejme viem, 100 tachometrovych je asi 92 km/h podla GPS. Vacsinou jazdim 10 km/h + nad tym, co ukazuje tachometer. V ten den bolo v praci viac vyjazdov, bol som utahany, tak som siel trosku pomalsie. Chapem, ze kamionisti to nemaju jednoduche a musia dodrziavat plan.
Kamiony maju presne ciachovane tachometre kvoli tachografu. Cize ak on nastavi tempomat na 90 tak ich aj realne ide. walec nakolko pouzivas waze asi nie si zaciatocnik a meras si rychlost pomocou gps tak istotne vies ze 10% prekrocenie rychlosti je tolerovane vzhladom na odchylku merania. Cize ak ides na 90ke 99 je to v pohode. Bezne som to vyuzival a obiehal na dialnici mobilne radary 143kmh.
No a este k tym kamionom, je lepsie ho neblokovat zbytocne- teba to stoji mozno poldeci benzinu navyse ale jeho to moze stat zivobitie. Vzdy je lepsie ked ty obiehas kamion ako on teba. Lebo ked ti navesom vbehne do usmevu tak si to uvedomis..
Ziadnych 10%, to by bolo super.
Je to 3kmh do 100kmh rychlosti a nad je to 3%
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale v mnohych pripadoch je lepsie pustit (ak sa bezpecne da) ako "skolit" mentalnych retarderov (toz tym sa clovek zacne spravat rovnako ako oni)
astro, a nie je moznost, ze si ho pred tym niecim nevedomky vytocil?
Ako presné? Presnejšie ako na osobných vozidlách? Nerozumiem tomu.
(a keď si náhodou na cestách napr. 14 a viac dní a pred Tebou sa objaví dokonca nejaké PP priamo v hlavnom meste)
zprvu som nechapal co pises ze ako mohol z lietadla urobit kabrio, tak som si to nasiel a teda fuf. neviem na co myslel ten chlap ked sa do niecoho takeho pustil ale teda zodpovednost snim do lietadla nenastupila.
Pan AM Boeing 747 & KLM Boeing 747 Crash - Tenerife (crash of the century)Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Kamiony maju presne ciachovane tachometre kvoli tachografu. Cize ak on nastavi tempomat na 90 tak ich aj realne ide.
walec nakolko pouzivas waze asi nie si zaciatocnik a meras si rychlost pomocou gps tak istotne vies ze 10% prekrocenie rychlosti je tolerovane vzhladom na odchylku merania. Cize ak ides na 90ke 99 je to v pohode. Bezne som to vyuzival a obiehal na dialnici mobilne radary 143kmh.
walec nakolko pouzivas waze asi nie si zaciatocnik a meras si rychlost pomocou gps tak istotne vies ze 10% prekrocenie rychlosti je tolerovane vzhladom na odchylku merania. Cize ak ides na 90ke 99 je to v pohode. Bezne som to vyuzival a obiehal na dialnici mobilne radary 143kmh.
Ziadnych 10%, to by bolo super.
Je to 3kmh do 100kmh rychlosti a nad je to 3%