To neznamena, ze policajti sa maju len necinne prizerat. Ak niekto neuposluchne vyzvu na zastavenie, ma niest nasledky. A tie ma niest aj policajt, ktory pouzije zbran neprimerane. Bodka.
Ak policajt nezastavi unikajuce auto,ako bolo vyssie napísané, moze toto auto zabit nevinnych ľudí v aute,na chodníku atd. Potom sa bude vyčítať policajtom ze prečo ho nezastavili? A ak bol 17 ročný po polnoci vonku,to tiež nie je v poriadku..potom nasleduje suhra nahod a prihod a hned vznikne viac taborov a nazorov...
Vobec nie staci svoje deti vychovavat tak, aby na vyzvu policajta uposluchli prikaz. To je vsetko, ak si niekto vychova nevychovaneho grazla alebo take hovado co ubilo na smrt ineho o polovicu mensieho moje simpatie mat nikdy nebude.
Cako85 je uplne jedno o kolkej hodine a kde to je, nikdy nemozes vediet co je za horizontom alebo zakrutou.
Vsimli ste si vobec, ze v podobnych pripadoch si to malokedy odskace vinnik?
To ci treba strielat alebo nie nieje na nas ale na zasahujucom, su na to skoleny aj cviceny (aspon v to dufam) a ten ponesie nasledky ak necha ujst pachatela ktory potom zrazi matku s kocikom alebo skolkarov na vychadzke. Kto ma ciste svedomie a umysel nema problem zastavit hliadke. Ostatni ako aj napr. pretekari z Polska mi na cestach naozaj chybat nebudu.
Podla mna si to v drvivej vacsine odskace vinnik, len to nikto neriesi a nerozobera sa to. Len to halo, ked sa nieco pokazi vytvara dojem, ze furt sa vinnik vylize.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Nebavíme sa o páchateľoch, ale o nevinnom chalanovi ktorý to schytal, pretože policajt si chcel zastrieľať. Je trestne stíhaný a tento rok bude mať súd, tak som zvedavý. Mimochodom, policajti v tom aute veľmi dobre vedeli o koho ide....mali s ním bohaté skúseností, keďže už predtým mal veľa priestupkov...ale nebol to vrah ani terorista. Nemal vodičák, o tom to bolo. btw: možno by mali viac trénovať, lebo strieľať na pneumatiku a zasiahnuť chalana na zadnom sedadle...to chce fakt dobrú mušku(nie, nebola to zblúdilá guľka).
Ja som reagoval len na vetu "Vsimli ste si vobec, ze v podobnych pripadoch si to malokedy odskace vinnik?".
Ak sa bavime o tom 17 rocnom chalanovi, tak to je presne ta ihla v kope sena, ked sa stretne viac hlupakov po kope a nieco sa posere.
Bolo by fajn, keby v prípade neuposlúchnutia pokynu na zastavenie, sa prenášali všetky škody na zdraví a majetku na vodiča, ktorý sa pokúša utiecť. Je lepšie, ak dôjde k ujme na niekom z partičky, ktorá sa s tým vodičom vezie v aute (viď ten postrelený nešťastník), ako keby mali zraziť nejaké decko, prípadne nabúrať pri úteku iné auto. Keby som mal sedieť v aute s takým šialencom, zatiahnem pri prvej príležitosti ručnú brzdu. Teda áno, som za to, aby polícia mala právo použiť zbraň pri pokuse zastaviť unikajúce vozidlo, veď ono je tiež zbraňou, čo váži 1,5 tony. Ak bude postrelený niekto z posádky, zodpovednosť za to sa pričíta k vodičovi a nie policajtovi.
Inak dnes som prvý krát videl, ako v našej dedine polícia odchytila chlapíka na bicykli, práve odovzdával mastnú pokutu a ešte držal v ruke náustok, musel pekne nafúkať.
Cako85 neviem co ta priviedlo k nazoru, ze policajt si chcel zastrielat ale jeho povinnostou bolo zastavit pachatela a vsetci co boli v aute boli spolupachatelia a nie nevinny. Nevinny su ti ktorych sa to vobec netykalo a ochranili ich tym, ze ich zastavili. Nikoho netesi zmareny zivot a uz urcite nie toho policajta.
Ohladom tvojho posudzovania streleckej zdatnosti len tolko, ze si pravdepodobne nikdy v ruke kratku zbran nemal a uz vobec z nej strielal.
Nemienim nikoho sudit ale policia je tu nato aby riesila vsetkych co sa nevedia spretat do koze, nato maju urcene postupy a tych sa drzia.
Nedavno bol tiez pripad mladeho poliaka co ohrozoval inych nebezpecnou jazdou a zastavili ho az rozstrielane kolesa, jednoduch pri niektorych to inak nejde.
takže policajt vedel, že tí na zadnom sedadle nie sú rukojemníci? Lenže on ani nevedel či tam okrem vodiča niekto sedí. Odporúčam našim cowboyom pozrieť si nejaké videá z USA, tam strielajú stále, ale autá dokážu zastaviť bez strielby. Každopádne v tomto prípade bola cena za priestupok - smrť, to sa oplatilo
btw: jeho povinnosťou bolo aj neohroziť ostatných, čo sa nestalo....
To mas pravdu, nemohol vediet ci su to rukojemnici ale tak isto to mohli byt teroristi nalozeny vybusninami a mohli zabit stovky ludi. Taketo uvahy nic nezmenia na tom, ze policia je povinna unikajuceho pachatela zastavit aby sa predislo vaznejsim skodam. Ak mas s tymto problem budes sa musiet prestahovat do USA ak mas pocit, ze to vedia lepsie.
Ja policajne akcie na cestach schvalujem, nenajazdim toho sice vela ale to co vidim ako zopar vodicov jazdi mi jednoducho hlava neberie. A nechapem preco prepustili policajtov (aspon sa mi zda, ze ich prepustili) co niekolko km nahanali tu ozratu a sfetovanu babu co potom dostala vyprask. Podla mna mali dostat daky penazny trest, lebo ten vyprask uz nebol nutny ale v USA sa podobne akcie koncia rozstrielanym autom na kasu este pred vstupom do obyvanej zony.
Bud si isty, ze ak uz po niekom strielaju tak len preto, ze vsetko ostatne bolo odignorovane.
Ten kto o strelbe nieco vie nepotrebuje vysvetlovat ake narocne je strielat z iduceho auta na ine iduce auto a nikto sa na to neda ak ma inu moznost a pritom povinnost auto zastavit. To je aj ucel varovneho vystrelu aby kazdy pochopil, ze sranda uz skoncila.
lubor1: neviem preco stále ignoruješ fakt, že policajti vedeli o koho ide a neboli to žiadni teroristi naložený c4-kami, ale Ok, Táto diskusia zjavne nikam nevedie, tak by sme to mohli uzavrieť
Cako85 prave ty stale nechces pochopit, ze zasah bol opodstaneny a vyhroteny iba preto, lebo za volantom sedel idiot co mal niekolko zakazov vedenia vozidla a este tam boli 3 idioti co si sadli k nemu do auta ked ho poznali. Alebo to boli nevinny stopari co mali smolu na sofera ochotneho odviezt pocestnych?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cako85 je uplne jedno o kolkej hodine a kde to je, nikdy nemozes vediet co je za horizontom alebo zakrutou.
Vsimli ste si vobec, ze v podobnych pripadoch si to malokedy odskace vinnik?
To ci treba strielat alebo nie nieje na nas ale na zasahujucom, su na to skoleny aj cviceny (aspon v to dufam) a ten ponesie nasledky ak necha ujst pachatela ktory potom zrazi matku s kocikom alebo skolkarov na vychadzke. Kto ma ciste svedomie a umysel nema problem zastavit hliadke. Ostatni ako aj napr. pretekari z Polska mi na cestach naozaj chybat nebudu.
petocervik - nereagoval som na tvoj koment
Ak sa bavime o tom 17 rocnom chalanovi, tak to je presne ta ihla v kope sena, ked sa stretne viac hlupakov po kope a nieco sa posere.
Inak dnes som prvý krát videl, ako v našej dedine polícia odchytila chlapíka na bicykli, práve odovzdával mastnú pokutu a ešte držal v ruke náustok, musel pekne nafúkať.
Ohladom tvojho posudzovania streleckej zdatnosti len tolko, ze si pravdepodobne nikdy v ruke kratku zbran nemal a uz vobec z nej strielal.
Nemienim nikoho sudit ale policia je tu nato aby riesila vsetkych co sa nevedia spretat do koze, nato maju urcene postupy a tych sa drzia.
Nedavno bol tiez pripad mladeho poliaka co ohrozoval inych nebezpecnou jazdou a zastavili ho az rozstrielane kolesa, jednoduch pri niektorych to inak nejde.
btw: jeho povinnosťou bolo aj neohroziť ostatných, čo sa nestalo....
Ito to pisal ...
Ja policajne akcie na cestach schvalujem, nenajazdim toho sice vela ale to co vidim ako zopar vodicov jazdi mi jednoducho hlava neberie. A nechapem preco prepustili policajtov (aspon sa mi zda, ze ich prepustili) co niekolko km nahanali tu ozratu a sfetovanu babu co potom dostala vyprask. Podla mna mali dostat daky penazny trest, lebo ten vyprask uz nebol nutny ale v USA sa podobne akcie koncia rozstrielanym autom na kasu este pred vstupom do obyvanej zony.
Bud si isty, ze ak uz po niekom strielaju tak len preto, ze vsetko ostatne bolo odignorovane.
Ten kto o strelbe nieco vie nepotrebuje vysvetlovat ake narocne je strielat z iduceho auta na ine iduce auto a nikto sa na to neda ak ma inu moznost a pritom povinnost auto zastavit. To je aj ucel varovneho vystrelu aby kazdy pochopil, ze sranda uz skoncila.